lunes, 28 de agosto de 2017

GP Ajuntament, LA COVA DEL BOLOMOR ES TRASLLADARÀ A LA PLATJA PER UN DIA

La cova de Bolomor es traslladarà per un dia a la platja de Tavernes

El divendres dia 1 de setembre, dins de la jornada de portes obertes del jaciment arqueològic, s’han programat tallers didàctics a l’avinguda de la Marina i el dia 2 es faran visites gratuïtes a la cova de la mà de l'equip d'excavació.

L’Ajuntament de Tavernes, l'Associació Cultural Bolomor i el Servei de Recerca Prehistòrica de la Diputació de València organitzen una jornada de portes obertes a la Cova del Bolomor per als dies 1 i 2 de setembre amb l’objectiu de posar-la en valor. També hi col·laboren el Centre Excursionista de Tavernes, Protecció Civil i la Policia Local.
D’esta manera, el jaciment arqueològic s’obri als veïns i visitants de Tavernes perquè coneguen este important indret que contribueix al coneixement del paleolític europeu, i on s’han trobat estructures de combustió amb una cronologia de 235.000 anys, les quals es troben entre les més antigues d'Europa.
Enguany, com a novetat, es faran els tallers didàctics de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric per fricció a la platja de Tavernes. Serà el divendres 1 de setembre a partir de les 19 hores a l'avinguda de la Marina, enfront de l’oficina de turisme.
A més, per al dissabte dia 2, es realitzaran visites a la cova en horari de 10 a 14 hores i en grups de fins a 50 persones.L’equip d’excavació del jaciment, que treballa en la 29a campanya, explicarà tots els descobriments que s’han fet, així com realitzaran els tallers didàctics.
Per a poder fer la visita, que serà gratuïta, cal inscriure's abans al poliesportiu municipal o al telèfon 96 282 28 16. Els visitants hauran d’acudir a l’hora prevista a l’aparcament que s’ha habilitat als peus del jaciment arqueològic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario