miércoles, 7 de junio de 2017

GP Ajuntament, REVITALITZACIÓ ULLALS GRAN I PENYETES

L’Ajuntament aprova un conveni amb la Diputació per a revitalitzar l’Ullal Gran i el de les Penyetes

La creació d’un observatori d’ocells en una illa central, així com la recuperació d’espècies autòctones, es troben dins de les actuacions que es duran a terme en els ullals.

Un conveni entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes revitalitzarà l’Ull Gran i el de les Penyetes, que va patir un incendi l’any passat. L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha inclòs estos enclavaments naturals dins del programa de recuperació d’espais degradats.

El projecte preveu col·locar passarel·les per a accedir a una illa central on es construirà un observatori d’ocells, i així es connectaran també els dos ullals.

A més, l’obra d’execució de recuperació ambiental consistirà a dragar l’ullal de les Penyetes, és a dir, traure la immundícia del fons perquè l’aigua tinga millor qualitat i n'isca més, així com recuperar l'espai natural, eliminar les espècies invasores, tant animals com vegetals, i recuperar-ne d'autòctones.

El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, espera que esta actuació donarà un valor afegit als recursos naturals de Tavernes, recuperant una zona que té un valor paisatgístic que s’ha de cuidar. “Des de l’Ajuntament continuarem treballant braç a braç amb de la Diputació per a defendre el nostre medi ambient”.

En total, la inversió serà de 60.000 euros, dels quals el 80 per cent serà la subvenció de la Diputació, i l’altre 20 per cent eixirà de fons propis de l’Ajuntament, que es va aprovar dilluns passat al Ple de l'Ajuntament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario