miércoles, 31 de mayo de 2017

GP Ajuntament, XARXA COMDES

Tavernes s’adhereix a la xarxa COMDES per a reforçar les comunicacions mòbils d’emergències i seguretat


El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), Vicente Aguiló, han presentat este matí la xarxa COMDES a Tavernes, que és una de les 50 estacions base que es sumen a les 120 ja existents.


L’Ajuntament de Tavernes s’ha adherit a la Xarxa de Comunicacions Mòbils Digitals d’Emergències i Seguretat (COMDES) de la Generalitat Valenciana. Esta adhesió permet al consistori fer ús d’un servei fiable de comunicacions mòbils digitals que COMDES ofereix a totes les organitzacions que presten serveis de prevenció, rescat, emergències i seguretat.

Este matí, l’alcalde, Jordi Juan, ha rebut el conseller d'Hisenda i Model Econòmic,Vicent Soler, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), Vicente Aguiló, a l’Ajuntament de Tavernes per presentar i explicar els principals aspectes de l'ampliació de la xarxa COMDES, en concret l'ampliació que s'ha fet en el municipi de Tavernes de la Valldigna.  

En este encontre Soler ha informat a l’alcalde i altres representants del govern municipal i de les flotes d’emergències els beneficis que l’ampliació d’esta xarxa estan reportant tant a Tavernes com a tota la Valldigna.

Jordi Juan ha agraït la visita del conseller i ha assenyalat que “és molt important l’aposta que ha fet la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic per a ampliar eixa xarxa a Tavernes i que l’Ajuntament puga adherir-se. Tavernes tindrà la capacitat de tindre cobertura en tot el terme municipal, cosa que actualment no passa, ja que hi ha uns punts calents on les forces de seguretat no poden estar en comunicació. Per altra banda, quan ho posem en marxa estarem dins d’una central on estan centralitzades totes les xarxes d’emergències, per tant, estarem en contacte no només entre nosaltres, sinó  també amb altres municipis. Això és important perquè quan hi haja un incendi podrem estar en contacte amb tots els pobles afectats”.

La xarxa permet la comunicació de tots els operatius com bombers, protecció civil, emergències sanitàries i les policies locals, amb el Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat.

El conseller ha afirmat que “l’ampliació de la xarxa, que ha suposat la instal·lació de 50 noves estacions base destinades a millorar la cobertura de les comunicacions d’emergències, ha sigut possible gràcies a una inversió del Consell de 11,2 milions d’euros”.

“Amb esta ampliació s’ha aconseguit fonamentalment oferir cobertura en l’interior d’edificis per a municipis de més de 20.000 habitants, i millorar la cobertura en la resta mitjançant la selecció de nous emplaçaments estratègics”, ha explicat Soler.

El projecte d’ampliació implicava augmentar la capacitat de COMDES per a donar servei a 2.000 nous usuaris, així com el nombre de canals de comunicacions per a suportar major trànsit de cridades. Actualment, la xarxa permet 1.260 comunicacions de veu i dades al mateix temps i compta amb 9.400 terminals, de més de 177 flotes i 173 ajuntaments. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario