martes, 13 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, PLAQUES SOLARS AL PARC DE LA GOLETA

L’Ajuntament de Tavernes instal·la plaques solars en el Parc del Llac de la Goleta


Les plaques estan instal·lades en una pèrgola, de manera que s’ha implantat energia sostenible per a moure les bombes del llac de la Goleta perquè funcionen de forma autònoma sense electricitat.


L'Ajuntament de Tavernes va iniciar els treballs per a millorar la qualitat ambiental del llac de la Goleta al gener, amb l'obra denominada Naturalització del llac de la Goleta, a la qual s’han destinat vora 95.000 euros del Pla Provincial d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

L’objectiu del projecte ha estat dur a terme les activitats necessàries per a naturalitzar el llac de la platja de Tavernes i millorar la qualitat ambiental de l’estany.

Això s’ha aconseguit fent recircular l’aigua, cosa que evita la falta d’oxigen en l’aigua i en els sediments, fa augmentar la transparència de l’aigua i disminueix els nutrients de l’aigua i dels sediments. Al capdavall s’assoleix l’equilibri ecològic de l’estany.

L’última de les actuacions ha sigut instal·lar una pèrgola que té plaques solars, amb les quals es mouen les bombes del llac, a fi d’aconseguir una gestió sostenible econòmicament i ambientalment d’este paratge de la platja que fins ara funcionava connectat a la xarxa elèctrica.

En este projecte de naturalització, a més, s’han fet altres accions, com ara la construcció de biofiltres; s’han col·locat uns filtres verds que de manera natural van netejant l’aigua i oxigenant-la, fent-la circular mitjançant les bombes.

Este projecte de naturalització es complementarà amb un seguiment de l’evolució de l’estat de les aigües, que es farà de manera periòdica. A banda, en el pressupost de 2017 l’Ajuntament de Tavernes ha previst una partida de 10.000 euros per a millorar la recepció de les aigües pluvials i pal·liar l’entrada de matèria orgànica i brutícia, que desestabilitza el sistema ecològic de l’estany.

No hay comentarios:

Publicar un comentario