viernes, 2 de diciembre de 2016

GP Ajuntament, HOMENATGE A RAFAEL CHIRBES

L’Ajuntament de Tavernes retrà homenatge a l’escriptor Rafael Chirbes

L’acte Univers Chirbes, que reconeixerà l’obra de l’escriptor i crític literari, tindrà lloc el dia 10 de desembre a partir de les 11 del matí en la Casa de la Cultura, i serà el preludi dels actes commemoratius del centenari de Tavernes com a ciutat.

L’Ajuntament de Tavernes farà un homenatge el dia 10 de desembre a l’escriptor Rafael Chirbes, nomenat fill predilecte per l’alcalde, Jordi Juan, el març del 2015.

El crític literari i novel·lista, nascut a Tavernes en 1949, vivia a Beniarbeig. Tot i que va tindre diverses residències al llarg de la seua vida, sempre recordava la infància al poble, tal com va fer en el Ple de març.

L’autor d’obres com Crematorio i En la orilla, que li van valdre el Premi Nacional de Narrativa i de la Crítica, va ser un dels ambaixadors més il·lustres de Tavernes; per això, l’Ajuntament es va comprometre a mantindre viva la seua memòria, obra i llegat.

D’esta manera, l’Ajuntament de Tavernes, amb la Fundació Rafael Chirbes, ha organitzat un acte d’homenatge al novel·lista, que començarà amb una exposició dels llibres de Chirbes traduïts a diferents llengües, així com una taula literària on participaran els clubs de lectura de Beniarbeig, Dénia i Tavernes, que repassaran la trajectòria de l’escriptor i llegiran alguns dels seus textos.

La presidenta de la Fundació, Maria José Micó Girbes, farà la presentació del número 0 de l’anuari Universo Chirbes, i després tindrà lloc “3 Mirades a Chirbes” en què participaran l’editor Jorge Herralde, el productor executiu de la pel·lícula En la orilla, Enrique Viciano, la diputada de Teatres, Rosa Pérez, i José Alberto Fuentes, productor de teatre. Ens mostraran les tres visions de l’obra de Chirbes: la literària, la cinematogràfica i la teatral.

En acabar, es presentarà el conveni Universo Chirbes, amb la Fundació i els ajuntaments de Tavernes, Dénia, Beniarbeig i Valverde de Burguillos, per tal d’ajudar a difondre el llegat literari i contribuir al patrimoni cultural dels valencians.

La jornada es tancarà amb la descoberta de la placa que es posarà en la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes, enclavament on hi ha la casa natal de l’escriptor.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha assenyalat que “amb este acte volem fer un reconeixement merescut a la persona de Rafael Chirbes, veí i escriptor il·lustre, que ha plasmat en alguns dels seus llibres l’estima pel nostre poble. Per això, hem decidit que la plaça on hi havia l’antiga estació de la seua infància i que ara conté la Biblioteca i la Casa de la Cultura, duga el seu nom, i siga, realment, un passeig per la cultura”.

Commemoració del centenari de Tavernes com a ciutat

El 21 de desembre de 1916, Tavernes de la Valldigna va obtindre el títol de ciutat per ordre del rei Alfons XIII. Per a commemorar estos 100 anys, l’Ajuntament de Tavernes vol dedicar tot un any, a partir de la data del nomenament, a celebrar diversos actes per a donar a conèixer el ric patrimoni cultural i històric.

L’objectiu és aprofitar l’esdeveniment del centenari per a dinamitzar culturalment, socialment i econòmicament la ciutat mitjançant un projecte d’actuacions que reactiven el potencial cultural, turístic, artístic, paisatgístic i gastronòmic de Tavernes, així com dignificar la memòria de persones de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario