miércoles, 16 de noviembre de 2016

GP Ajuntament, TAVERNES SOL.LICITA INTEGRAR-SE EN AREA URBANA COMARCAL

Tavernes sol·licita integrar-se en l’Àrea Urbana Integrada de Benifairó i Simat
  
L’objectiu és treballar en el desenvolupament urbà sostenible integrat dels tres municipis que busque la millora de les condicions socials, econòmiques i ambientals de la Valldigna.


El Ple de l’Ajuntament de dilluns va aprovar sol·licitar a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la modificació de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV), de manera que Tavernes de la Valldigna passaria a formar part de l’Àrea Urbana Integrada de Benifairó de la Valldigna i Simat de la Valldigna.

Estos tres municipis tenen problemes comuns i busquen fórmules de cooperació per a ordenar els sistemes de transport públic o la infraestructura verda, entre altres coses. Amb la incorporació de Tavernes a esta Àrea Urbana Integrada es podrà aconseguir un territori més competitiu en l’àmbit econòmic, més respectuós amb el medi ambient i més integrador en el vessant social.

Fa quasi un any el Ple de la Mancomunitat ja va demanar que es modificara l’Estratègia Territorial i que Tavernes s’integrara amb Simat i Benifairó. L’Ajuntament de Tavernes va mantindre diverses reunions amb el director general d’Ordenació del Territori i d’Urbanisme perquè es tinguera en compte esta demanda. I els tècnics de l’Ajuntament ja fa temps que treballen en este projecte comú.

Esta condició d’Àrea Urbana Integrada per als tres municipi permet accedir, d’acord amb uns criteris de població (més de 20.000 habitants), a diverses  convocatòries de finançament europeu. En este moment, l’objectiu més immediat seria poder accedir a l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), dins de les línies d’actuació europees conegudes com a Europa 2020.

El disseny de l’EDUSI comptarà amb la participació de la ciutadania. Per això, la Mancomunitat de la Valldigna, que serà l’òrgan gestor d’este pla, ha impulsat un procés de participació que ha de guiar les accions de l'entitat durant el programa de fons europeus.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha insistit que “este projecte en comú de Tavernes, Simat i Benifairó és una estratègia de desenvolupament que defineix com volem que siga la Valldigna i els nostres municipis en un futur. Alhora, dotem de contingut la Mancomunitat perquè tinga un treball que siga productiu per a totes les poblacions”.

Procés Participatiu EDUSI  

Per esta raó s’ha posat a la disposició un formulari en línia per a poder-hi participar, pensat perquè les persones interessades a aportar idees, iniciatives o projectes puguen fer-ho d'una manera senzilla. Participar-hi és tan senzill com seguir l'enllaç:

A més, s’estan organitzant taules de treball on participar-hi i que s’anunciaran en breu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario