martes, 22 de noviembre de 2016

GP Ajuntament, QUATRE NOUS HABITATGES SOCIALS ADJUDICATS A VEÏNS DE TAVERNES

La Conselleria d'Habitatge adjudica quatre habitatges socials a famílies de Tavernes de la Valldigna que requerien una solució habitacional

La directora general de l'EIGE, Elena Beunza, s'ha reunit este matí en l'Ajuntament de Tavernes amb l'alcalde, Jordi Juan, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, per analitzar la situació del parc públic d'habitatges en el municipi.


La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), ha reparat i adjudicat quatre habitatges socials a famílies de Tavernes que requerien de manera urgent una solució habitacional. 

Els quatre habitatges adjudicats han requerit una reparació, donades les seues condicions d'inhabitabilitat, la qual cosa ha suposat una inversió de vora 50.000 euros. A més, l'EIGE té pendent de valoració un altre habitatge per a la seua propera rehabilitació.

Després de l'adjudicació dels immobles, la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, s'ha reunit amb l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, per estudiar detalladament la situació del parc públic d'habitatges en Tavernes.

En la reunió, la directora ha afirmat que des del Consell s'està treballant per donar resposta a les necessitats socials de les persones, ja que considera que han de ser ateses de forma prioritària.

L'alcalde, Jordi Juan, ha agraït l'esforç que ha fet la Generalitat per les actuacions importants i la rehabilitació que ha realitzat en cadascuna de les vivendes i, així aconseguir que quatre famílies de Tavernes tinguen l'oportunitat d'accedir a un lloguer social que els permeta viure d'una forma digna.

Elena Beunza ha recordat el compromís del Consell per aconseguir reduir les desigualtats socials en l'àmbit de l'habitatge mitjançant accions reparadores. Un exemple d'això són les mesures que aplica la Conselleria per flexibilitzar el pagament de les rendes dels habitatges socials. En el cas de les famílies adjudicatàries a Tavernes, totes elles tenen fills menors i els seus ingressos procedeixen de treballs temporals i subsidis, la qual cosa provoca que tinguen grans dificultats per pagar el lloguer d'un habitatge. Unes circumstàncies que han fet que a totes elles se'ls hagen aplicat les bonificacions corresponents, fins i tot alguna del 90%, en el pagament de les seues rendes, tenint en compte la seva situació socioeconòmica.

Estes són algunes de les accions incloses en el Pla de Dignificació de l'Habitatge Social impulsat per la Conselleria i que inclou mesures de xoc per a la gestió d'habitatges socials.

Helena Beunza ha donat les gràcies a l'Ajuntament i el departament de Serveis Socials, pel seu treball, ja que els seus informes són fonamentals per conèixer la situació socioeconòmica de les famílies que sol·liciten un habitatge social.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario