jueves, 10 de noviembre de 2016

GP Ajuntament, PROBLEMES DEL TANCAT

L’Ajuntament de Tavernes continuarà reivindicant a la Confederació una solució als problemes del Tancat

L’estudi geotècnic que ha fet l’empresa C2C, a través de la Diputació de València, ha determinat que els marges del riu Vaca i la séquia la Bova, que són competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, s’han desplaçat per la falta de manteniment del llit del riu i han clavillat els camins.


L’Ajuntament de Tavernes, després de reunir-se diverses vegades amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que és la competent del manteniment del riu i la sèquia, va demanar el suport de la Diputació per a unir recursos i buscar una solució davant els problemes que afecten els camins de la Séquia de la Bova i adjacents i la zona del Tancat, que estan fets malbé.

La Diputació de València va encomanar un estudi geotècnic a l’empresa C2C arran de l’aparició de solsides en els vials paral·lels al riu Vaca i la séquia, que analitza les causes que han produït la inestabilitat del terreny i avalua les possibles solucions compatibles amb les característiques del subsòl.

Segons les conclusions de l’estudi, hi ha inestabilitat perquè els marges del riu Vaca s’assenten sobre una capa inestable d’arena i argila. Això ha produït un desplaçament de la inclinació del riu i la sèquia, cosa que ha provocat els clavills que s’han fet en els camins. La tendència és que esta situació empitjore mentre no es solucione dotant de resistència estos marges.

El mateix informe descarta la solució d’un mur de formigó i la pedra d’escullera perquè es col·locarien en el ferm que a hores d’ara és inestable. Per tant, caldria fer primer un bon fonament per a poder reparar el camí i que els camions hi puguen circular de manera segura.

Tal com suggereix l’estudi, això comportaria dos possibles solucions: una, refer el talús amb cubs fets amb xarxa metàl·lica i pedra, que han de ser capaços d’absorbir grans deformacions, permetre el drenatge i evitar l’erosió dels marges del riu; i, dos, fer un apantallament de formigó ancorat en el ferm resistent a vora uns 10 metres de profunditat.

Això exigeix l’ocupació del llit del riu a càrrec de l’organisme competent de les aigües. Per tant, la reparació de les solsides correspondria a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, ja que és esta entitat que té les competències del llit del riu.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, es va reunir amb els agricultors de Tavernes afectats dijous passat per a informar-los de la situació. El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha assenyalat que “entenem el malestar dels llauradors, però no hem parat de treballar per a solucionar esta problemàtica en cap moment. Continuarem demanant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que assumisca la seua responsabilitat i repare els assentaments del riu i els camins”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario