sábado, 26 de noviembre de 2016

GP Ajuntament, CONTRA VIOLÈNCIA GÈNERE

Tavernes va commemorar ahir el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’acte per a conscienciar i sensibilitzar sobre la violència de gènere va acollir una xarrada, una actuació de música i dansa, i la lectura d'un manifesté a càrrec de Cristina Navarro, per homenatjar les dones.

L’Ajuntament de Tavernes va celebrar ahir el 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb un acte que va comptar amb la diputada i portaveu adjunta a les Corts, Mònica Àlvaro, l’alcalde, Jordi Juan, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola. 

La xarrada la va encerar Jordi Juan, qui va ver una reflexió a tots els assistents sobre la implicació de tota la societat "per eradicar este problema tant greu que ens afecta a tots. Per això, hem de posar el nostre granet d'arena per ajudar a les víctimes donant el suport que mereixen des de les administracions. Perquè els casos que es denuncien i que coneguem són sols la punta de l'iceberg de tota esta xacra social".

Mònica Àlvaro va comptar la seua experiència quan era regidora de Serveis Socials i de la Dona en Vilarreal, on va haver d'ajudar moltes dones maltractades "Necessitem una societat que no estigmatitze, que estiga disposta a escoltar, que done consells, perquè necessitem hòmens de veritat, però també dones de veritat, que eduquen en la igualtat que és la garantia perquè estes situacions de violència no es reproduïsquen".

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, va aprofitar per a presentar la campanya “No és No” que es durà terme al llarg de tot l’any per fer conscienciació en els jóvens. “Les Regidories de Seguretat Ciutadana, Igualtat i Serveis Socials, Educació i Joventut treballaran conjuntament i coordinaran activitats als instituts i a les zones d’oci. A més, un agent de la Policia Local i una tècnic del Departament de Serveis Socials programaran tertúlies i debats amb l’objectiu de fer-los pensar i que actuen en conseqüència. A banda, hi haurà una acció focalitzada al voltant del Festivern, on voluntaris faran tasques informatives, tant en les zones d’acampada com a altres punts d’interés els dies que dure el festival”. El primer acte de la campanya "No és No" tindrà lloc el dimarts dia 6 de desembre amb un partit de bàsquet a les 18 hores en el poliesportiu municipal.

A continuació, l'escola de música Mestre Arnau i l’escola de dansa Xaro Arlandis van actuar conjuntament per representar de forma simbòlica una situació de violència masclista.

Per a concloure la jornada, es va llegir un manifest que reivindicava la igualtat d’hòmens i dones a càrrec de la vallera i jove emprenedora, Cristina Navarro, qui va contar les situacions que viuen cada dia les dones davant d'alguns hòmens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario