miércoles, 9 de noviembre de 2016

GP Ajuntament, AMPLIACIÓ CEMENTERI


L’Ajuntament de Tavernes construirà vora 636 nínxols en els pròxims anys


La inversió prevista per a la construcció de nínxols en l’any 2017 serà de 100.000 euros i complementa la inversió inicial de 50.000 euros per a la l’adequació dels terrenys i l’inici de la rampa d’accés al nou tram del cementeri municipal, que està previst fer-se de manera imminent.


El Ple de l’Ajuntament del mes d’octubre va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit que permetrà construir pròximament una rampa en el cementeri municipal. Es tracta de fer un nou accés que garantisca l’accessibilitat al recinte per la zona est i costarà al voltant de 50.000 euros.

Això suposa canviar la ubicació del magatzem de materials i residus que es troben ara en eixa part. Amb la qual cosa es millorarà el sistema de selecció i classificació de residus que es generen al cementeri municipal.

L’execució de la rampa d’accés es farà en tres fases: una primera en què es realitzarà un accés rodat per on poder accedir a la nova zona del cementeri i poder executar les obres d’ampliació, una altra on es construiran els accessos  per als vianants, i finalment un joc de rampes per a garantir l’accessibilitat a tots els usuaris. D’esta manera l’Ajuntament de Tavernes continua treballant per a eliminar barreres arquitectòniques.

A més d’estes actuacions, el govern de Tavernes ha previst en l’esborrany del pressupost de 2017 una partida de 100.000 euros per a construir la primera fase dels vora 636 nínxols que cobriran les necessitats del municipi durant 13 anys.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha comentat que “amb totes estes actuacions que estem duent a terme, des de l’Ajuntament continuem treballant per a millorar, rehabilitar i ampliar el cementeri municipal. Tots els anys els pressupostos municipals han contemplat i contemplaran una partida pressupostària destinada a realitzar obres i inversions en el cementeri”.

Com ja es va informar, l’Ajuntament de Tavernes ha encomanat a un despatx d’arquitectes de Tavernes un estudi inicial per tal d’iniciar la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. Precisament en este document un dels punts d’estudi és l’ampliació estratègica del cementeri.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que “buscarem la millor manera d’integrar l’ampliació del cementeri municipal dins del projecte urbà del nostre municipi, atenent sempre a les noves normatives en matèria ambiental i paisatgística, i a les noves demandes de la societat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario