martes, 18 de octubre de 2016

GP Ajuntament, INAUGURAT CENTRE ADISVA


Inaugurat el Centre Ocupacional per a persones amb diversitat funcional d’ADISVA

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, acompanyada de l’alcalde, Jordi Juan, ha inaugurat el Centre Ocupacional, després de reunir-se en l’Ajuntament de Tavernes amb la corporació.


L’Ajuntament de Tavernes ha rebut hui la visita de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Juan, i  els portaveus dels grups polítics, i ha firmat en el llibre d’honor.

Després de la reunió, Oltra ha anunciat que “hem acabat amb la llista d'espera de persones amb diversitat funcional de La Safor” i ha assegurat que es va a seguir treballant “per acabar també amb aquestes llistes en totes les comarques de la Comunitat Valenciana”.

Jordi Juan ha manifestat, coincidint amb Oltra, que “les institucions han de col·laborar per poder treure endavant projectes que beneficien i atenguen les necessitats de les persones més vulnerables de la societat”. A més, ha assenyalat que “en eixa línia de col·laboració estem treballant per poder engegar el futur centre de dia, així com la reforma de l’IES Jaume II”. L’alcalde ha agraït la implicació de manera personal de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i del director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, alhora de la posada en marxa del centre ocupacional.

Tot seguit, han assistit a la inauguració del Centre Ocupacional La Valldigna que va obrir les portes el mes de setembre passat. Este projecte es va iniciar fa 7 anys per a acollir 40 persones amb diversitat funcional. D’esta manera, s’evita  que molts alumnes de la Valldigna hagen de desplaçar-se cada dia fora.

La vicepresidenta del Consell ha fet un recorregut per totes les instal·lacions i ha pogut comprovar el funcionament dels tallers, com el de manualitats i decoració nadalenca.

Per a l’execució de l’edifici han col·laborat l'Ajuntament de Tavernes, la Generalitat, Diputació de València, Mancomunitat de la Valldigna, empreses de la comarca i particulars, a més, el centre compta amb una subvenció de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per al seu manteniment.

Es troba situat en un solar de 600 metres que va cedir l'Ajuntament a ADISVA per a aquesta finalitat. Consta de dues plantes més un terrat, on se situen els despatxos, sales auxiliars i altres serveis, i també disposa d'una zona per a taller, de grans dimensions.

Durant la visita, l’alcalde ha entregat sengles plaques en reconeixement al treball de dos persones amb grans valors humans que han dedicat part de la seua vida a les persones necessitades de Tavernes: Maruja Ibáñez i Julio Oroval, que ja ha faltat.

Visita al departament de Serveis Socials

Oltra també ha visitat, en companyia de l’alcalde, la regidora de Serveis Socials i el regidor de Foment, el Departament de Benestar de l’Ajuntament de Tavernes per a conèixer la faena que fa tot l’equip de treballadores socials, així com la tasca de reinserció sociolaboral que es realitza al Braç Treballador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario