miércoles, 5 de octubre de 2016

GP Ajuntament, AMORTITZACIÓ PRÉSTEC

L’Ajuntament de Tavernes aprova l’amortització de 2,1 milions d’euros i cancel·la el préstec per a pagar als proveïdors


Esta amortització suposarà rebaixar el deute municipal a la meitat (de 20 a 10 milions d’euros) en cinc anys i permetrà eixir del Pla d’Ajust del Ministeri d’Hisenda.


L’Ajuntament de Tavernes va aprovar en el Ple celebrat dilluns abonar 2,1 milions del romanent de tresoreria per a amortitzar el préstec de 2,7 milions que va haver d’amprar per a pagar als proveïdors.

D’esta manera, l’Ajuntament salda el préstec de Pagament a Proveïdors, al qual es va acollir el consistori per a fer front a les factures que estaven pendents de pagar des de l’inici de la legislatura 2011-15. Això permet a Tavernes eixir del Pla d’Ajust i, a més, rebaixar el deute municipal a la meitat, la qual cosa es tradueix a passar d’un deute de 1.100 euros per habitant a 550 euros.

El regidor d’Economia i Hisenda, Perfecto Benavent, ha comentat que “esta situació econòmica ha sigut possible gràcies a l’esforç que ha fet el govern, però –sobretot- els ciutadans de Tavernes que són els qui pateixen esta racionalització de les despeses. L’Ajuntament, que és el responsable de la gestió, ha cregut necessari fer front al préstec, que era una llosa que ens ofegava, i així poder continuar treballant per a oferir els serveis que corresponen al poble de Tavernes.”

Amb tot, el deute de l’Ajuntament quedarà reduït a un 66% del pressupost. Això implica que a partir d’ara tindrà millors condicions per a accedir a nous crèdits i altres operacions de tresoreria si fóra menester, així com poder destinar els diners a fer inversions i obres demandades pels ciutadans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario