jueves, 22 de septiembre de 2016

GP Ajuntament, PACTE SOSTENIBILITAT I MOBILITAT SEGURA

Tavernes s’adhereix al Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible


Tavernes signa el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible per a millorar la qualitat, seguretat i accessibilitat amb mitjans de transport sostenibles.


L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, van participar dimarts en la firma del Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, dirigida per María José Salvador.

El principal objectiu és impulsar la mobilitat sostenible i fomentar l’ús de formes de desplaçament respectuoses amb la salut, la seguretat i amb el mínim impacte ambiental possible.

L’alcalde de Tavernes ha assenyalat que “esta jornada ha servit per a reflexionar sobre les mesures que hem de prendre en els nostres pobles per a millorar el benestar dels ciutadans. És cert que a Tavernes queda molt per fer, però a poc a poc anem millorant. De fet, les pròximes obres previstes, com l’encreuament del carrer Mitja Galta amb el carrer La Barca, i carrer La Barca amb Sequers, van en la línia de reduir barreres arquitectòniques i eixamplar les voreres. Estes obres han sigut demanades per Valldigna Accessible, l’Associació de Veïns i el veïnat del barri”.

Entre altres objectius del Pacte, hi ha impulsar la participació ciutadana. La Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit de Tavernes es constitueix com un òrgan de participació i debat ciutadà entorn de la mobilitat, l’accessibilitat, la seguretat i la qualitat de l’espai públic en el municipi. A través de la Taula, l’Ajuntament de Tavernes coneix les reivindicacions i necessitats dels ciutadans en esta matèria. Algunes de les actuacions més demanades que s’han pogut realitzar han sigut la senyalització horitzontal de tot el nucli urbà de Tavernes, habilitar llocs d’aparcament per a les bicicletes i zones d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, així com adquirir dos vehicles híbrids per a la Policia Local i crear espais que milloren la visibilitat dels passos de vianants en zones amb molt de trànsit de vehicles.

L’Ajuntament de Tavernes, dins del seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, ha redactat un primer projecte pilot de mobilitat sostenible Travessera CV50, un projecte tècnic que comprèn un tram de l’avinguda Gran Via Germanies i té com objectius recuperar espai per al vianant i establir mesures per a mitigar el canvi climàtic, així com reduir la velocitat del gran nombre de vehicles que travessen cada dia la població.

Es tracta de fer la ciutat més accessible i garantir projectes per a recuperar espai públic, consolidant l'espai per als vianants i ciclistes, i fomentant els transports sostenibles per davant del vehicle privat. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario