lunes, 1 de agosto de 2016

GP Ajuntament, ARRANCA CAMPANYA EXCAVACIONS BOLOMOR

Arranca la 28a campanya d'excavacions en la Cova del Bolomor

 Enguany s'iniciarà un programa de datacions integral que combinarà mètodes de luminescència, ressonància paramagnètica electrònica i paleomagnetisme amb investigadors de la Universitat d'Adelaida (Austràlia) i del CENIEH (Centre Nacional d'Investigació sobre l'Evolució Humana, Burgos).

 Arranca la 28a campanya d'excavacions en la Cova del Bolomor, que tindrà una duració de dos mesos i en la que participaran més de 70 investigadors, entre ells doctors, llicenciats i estudiants, de diferents universitats i centres d'investigació nacionals i internacionals.

Les excavacions es porten desenvolupant de forma sistemàtica des de 1989 com a part de les intervencions anuals del Servici d'Investigació Prehistòrica (SIP) de la Diputació de València i amb el permís de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Entre els objectius de la campanya està l'excavació de dos dels nivells més significatius de la seqüència estratigràfica del jaciment: el nivell XIII i el nivell IV. El nivell XIII, amb una datació en més de 200.000 anys, es porta excavant des de fa 3 anys i l'objectiu d'enguany serà continuar amb els treballs d'excavació en extensió en l'àrea situada més al nord del jaciment.

Per la seua banda, el nivell IV, amb una cronologia de més de 100.000 anys, reobrirà una nova fase d'excavació en l'àrea occidental del jaciment. Este nivell va ser excavat a principis dels 90 i va proporcionar més de 24 mil restes faunístiques i més de 4 mil lítiques, sent un dels més fructífers en densitat de materials de la seqüència superior. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario