miércoles, 6 de julio de 2016

GP Ajuntament, LLAC GOLETA


La planta aquàtica Chara spp prolifera en el Llac de la Goleta com a conseqüència de la millora de l’aigua

És la conclusió que s’extrau de l’informe que ha realitzat el ambientalista i professor de la UPV, Josep Andrés Sanchis, qui va redactar el Projecte de Naturalització del Llac de La Goleta amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i que el llac siga sostenible a llarg termini.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, davant les qüestions que han sorgit respecte el llac de la Goleta i totes les accions que s’hi han dut a terme per part del Consistori, ha demanat un informe al redactor del Projecte de Naturalització del Llac, Josep Andrés Sanchis.

L’ambientalista de reconegut prestigi i professor de la Universitat Politècnica de València ha valorat l’estat en què es troba el llac i conclou que com a conseqüència de la millora de l’aigua i de la seua transparència que permet arribar la llum al fons del llac, ha aparegut i ha proliferat recentment una macròfita, la Chara ssp.

Esta és una planta aquàtica submergida (són algues verdes calcàries), que forma grans prades que serveixen d'aliment i recer a nombrosos animals, oxigena l'aigua, disminueix els nutrients del fons i l'aigua, i la seua presència en un aiguamoll indica aigües de bona qualitat.

En la web del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient podeu trobar més informació sobre esta espècie d’algues verdes.

El llac, per naturalesa, es un sistema d’aigües someres estancades i sense cap renovació. Si estos tipus de sistemes no es gestionen d’una manera adequada, per les seues especials característiques, generen problemes tals com les males olors i la mortaldat de peixos i d’ànecs. Per tal d’evitar els problemes associats al funcionament del Llac, l’Ajuntament ha adoptat diverses mesures.

El projecte de naturalització té l’objectiu de restaurar el llac, millorar la seua qualitat ambiental i que siga sostenible a llarg termini. Per esta raó, s’han realitzat unes determinades accions, entre les quals ha estat la construcció de biofiltres, així com accions per a la recirculació de l’aigua i aconseguir la gestió sostenible del llac a nivell econòmic i ambiental.

Entre les mesures també ha estat conscienciar els usuaris i informa-los que donar de menjar les aus aquàtiques és perjudicial i va en contra de les actuacions que s’estan fent amb l’objectiu de regenerar tot l’ecosistema del llac.

No hay comentarios:

Publicar un comentario