martes, 26 de julio de 2016

GP Ajuntament, CONTROLAT INCENDI EN LES CREUS


Controlat l’incendi que afecta la muntanya de les Tres Creus de Tavernes

A hores d’ara els efectius d’emergències estan refredant les zones afectades de la muntanya de les Creus perquè no revife el foc.


El Centre de Coordinació d’Emergències ha declarat per controlat l’incendi a Tavernes al voltant de les 10:30 hores. A hores d’ara queden zones calentes que estan sent controlades pels efectius d’emergències, però ja s’han extingit els focus que quedaven.

L’incendi es va declarar ahir al voltant de les 21 hores a la muntanya de les Tres Creus i va obligar a mobilitzar tres unitats de bombers forestals, una de prevenció i un agent mediambiental.

Durant la nit han treballat diversos mitjans terrestres: 5 dotacions de bombers, la Policia Local, Protecció Civil, brigades forestals i Guàrdia Civil. Les flames s’han vist afavorides pel vent, la sequedat del terreny i les hores de la nit on els mitjans aeris no podien actuar.

Els primers mitjans aeris s'han enlairat a primera hora del matí per accelerar l’extinció del foc. El foc es va iniciar presumptament per una bengala i a hores d’ara hi ha una investigació oberta per a esclarir el fet. També s’han sumat brigades de la Conselleria i de la Diputació de València.

L’alcalde en funcions, Perfecto Benavent, ha manifestat que “Tavernes, dins de la gravetat, ha sigut afortunada perquè les flames no han afectat el nucli urbà, ni s’ha posat en perill la vida dels veïns. A més, haguérem pogut perdre tot el patrimoni natural de la muntanya de les Tres Creus fins al Massalari, i no ha sigut així gràcies a la intervenció i les tasques dels equips d’emergències que han actuat amb professionalitat. Des de l’Ajuntament agraïm també la col·laboració de tots els voluntaris que han estat treballant fins ben entrada la matinada per evitar que el foc s’estenguera.”

Segons una primera estimació, s’han cremat al voltant de 20 hectàrees, però és difícil de calcular per la complexitat del terreny.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel Batalla, així com els alcaldes de poblacions veïnes s’han interessat per ajudar i desplegar els seus mitjans per apagar l’incendi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario