martes, 19 de julio de 2016

GP Ajuntament, CAMPANYA PLATGES SOSTENIBLES

La campanya “Per unes platges sostenibles” arriba a la platja de Tavernes

Aquesta campanya de la Diputació de València estarà el dimecres, 20 de juliol, de 09:30h a 13:30, en la platja de Tavernes de la Valldigna amb una una Fira Mediambiental.

La campanya “Per unes platges sostenibles” de la Diputació de València arriba a Tavernes de la Valldigna per a sensibilitzar i conscienciar sobre el valor ambiental de la nostra platja. L'objectiu és promoure la protecció i la lluita contra el canvi climàtic. Esta iniciativa convida a realitzar un canvi en els nostres hàbits diaris per a mitigar la incidència del canvi climàtic al mateix temps que difon la necessitat de respectar l'entorn i l’hàbitat marí. 

Este dimecres, 20 de juliol, s'instal·larà la Fira de Sensibilització Ambiental amb nombroses activitats i jocs per a tots els xiquets, des de les 09.30 a les 13:30 hores, en el Camí del Mar de la Platja de Tavernes. L’acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Durant la fira es desenvoluparan diverses accions per a promoure la col·laboració ciutadana en la protecció de les platges i el seu ecosistema. Com a element central hi haurà un termòmetre gegant que ens recordarà el problema d'augment de temperatures associat al canvi climàtic i servirà, a més, com a element dinamitzador d'altres activitats.

A través dels tallers mediambientals podrem observar com es relacionen l'augment de la temperatura i el del nivell del mar, o com la pèrdua de vegetació en les nostres muntanyes, que provoquen els incendis, afecta a la pèrdua de sòl.
Una altra de les possibilitats que ofereix esta Fira Mediambiental és conèixer la nostra petjada ecològica i l'abast que tenen les nostres accions en espècies com la tortuga babau o la posidònia oceànica.

Des de l'àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Tavernes i de la Diputació de València s'insisteix en la importància de seguir les recomanacions en seguretat i prevenció, a respectar els colors de les banderes que indiquen les condicions del bany, així com en l'adequat ús de les instal·lacions col·lectives com són les dutxes, papereres i contenidors de residus.

Les platges són un espai comú que hem de respectar i gaudir d'una manera sostenible i amable amb el nostre medi ambient. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario