lunes, 23 de mayo de 2016

GP Ajuntament, PRESENTACIÓ ASSOCIACIÓ CELÍACS VALLDIGNA

Celíacs Valldigna es presenta el dia 26 de maig

Es realitzarà un acte en la Casa de la Cultura a les 19:30 hores, on experts en la matèria tractaran el tema de la celiaquia des de diversos punts de vista.

L’Ajuntament de Tavernes col·labora en l’acte de presentació de Celíacs Valldigna el dia 26 de maig i, a més, es suma a la iniciativa de penjar del balcó de l’Ajuntament el cartell d’ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana) per a commemorar el Dia Nacional del Celíac, el 27 de maig.

El col·lectiu local, que naix amb l’objectiu de reunir les persones afectades i els familiars, ha programat unes xarrades este dijous on comptarà amb la presència d'Isabel Tegedor, presidenta d’ACECOVA. També hi haurà una xarrada sobre la detecció i diagnòstic de la celiaquia en què participaran la doctora Teresa Sala, excap de la unitat d'endoscòpies de l'hospital La Fe de València i la doctora Laura Chofre Escrihuela, pediatra de l'hospital de Dénia. 

A més, es pretén fer tallers de cuina sense gluten, acollir les famílies recentment detectades i donar-los informació de metges i experts. També es vol conscienciar els hostalers de la Valldigna i convidar-los a formar part de l’associació per a dotar-los de les ferramentes adequades per a aconseguir el distintiu de restaurants aptes per a celíacs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario