jueves, 5 de mayo de 2016

GP Ajuntament, INICI EXPEDIENT RESCAT CONCESSIÓ PISCINA COBERTA

Tavernes inicia l’expedient per a rescatar la concessió de la piscina coberta

El procediment de rescat de la piscina coberta de Tavernes durarà uns quants anys i, a més, una vegada finalitzada la liquidació, es buscarà una empresa per a gestionar el servei.

En el Ple del dilluns 2 de maig es va aprovar l’inici de l’expedient de resolució del contracte de la concessió de la piscina coberta de Tavernes, és a dir, el rescat de la piscina coberta.

La concessió de la piscina es va adjudicar l’any 2008 a una empresa que en 2011 va entrar en concurs de creditors, i des d’aleshores les obres de la piscina coberta es van paralitzar. L’Ajuntament va dur a terme diverses mesures per a evitar el rescat i així evitar més costos a l’administració. El consistori es va adherir al concurs de creditors (que l’empresa no ha complit), va modificar el projecte d’obra per a incloure l’excés d’obra i va autoritzar la hipoteca de la concessió perquè l’empresa poguera refinançar-se.

A causa de la degradació de les instal·lacions i de la demanda dels veïns de Tavernes, l’Ajuntament de Tavernes ha decidit rescatar la concessió iniciant l’expedient. Es tracta del primer pas d’un procés que pot durar anys, però que permetrà obrir la piscina.

El procediment que es durà a terme per a rescatar la piscina serà paregut al que es va fer amb el pàrquing municipal del passeig País Valencià. S’haurà de sol·licitar un dictamen al Consell Jurídic Consultiu i, finalment, arribarà el procediment de liquidació, en el qual es faran els certificats d’obra pertinents per a saber el cost total del rescat de la piscina coberta. A més, també es demanaran danys i prejudicis que s’han ocasionat a l’Ajuntament.

Una vegada s’haja pagat la liquidació, és a dir, s’haja rescatat la piscina, s’acabaran les obres i l’Ajuntament buscarà una empresa que gestione el servei de la piscina coberta.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, explica que l’última opció que considerava l’Ajuntament era el rescat de la piscina, ja que implica aportar més diners. “El consistori ha posat totes les facilitats possibles a l’empresa, i cinc anys després no ha canviat res; al contrari, els veïns de Tavernes ixen fora del poble per a tindre eixe servei i les instal·lacions van degradant-se”.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario