miércoles, 4 de mayo de 2016

GP Ajuntament, CONSELLS DONA I GENT GRAN

Tavernes aprova la creació del Consell de la Dona i el Consell de la Gent Gran

Amb estos dos consells es pretén fomentar la igualtat entre dones i homes, i per altra banda, promoure la participació de la gent gran de Tavernes en el dia a dia de la localitat.

En el ple del dilluns, 2 de maig, es va aprovar per unanimitat la creació del Consell de la Dona i el Consell de la Gent Gran de Tavernes de la Valldigna, així com els seus reglaments reguladors.

El Consell de la Dona, que naix de la proposta de dos grups polítics de l’Ajuntament de Tavernes i que compta amb l’aprovació de tots els grups, està dirigit a reforçar el principi d’igualtat entre dones i homes.

L’objectiu és promoure la participació de les dones en la vida política, econòmica, social, cultural i laboral, “de manera que es constitueixen com a responsables i protagonistes del seu procés de promoció i desplegament”, explica la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Noèlia Alberola. El Consell de la Dona també té la finalitat de defensar els drets de les dones, fomentar la presa de consciència de la realitat que viuen i treballar cap a la igualtat d’oportunitats.

El Consell de la Dona estarà format per membres de tots els partits polítics amb representació a l’ajuntament, representants dels dos instituts de Tavernes (AMPA, professorat i alumnat), membres d’associacions on les dones estiguen representades i un representant del Centre de Salut.

Per la seua banda, la regidoria de Serveis Socials i Igualtat també va proposar la creació del Consell de la Gent Gran, que també va comptar amb l’aprovació de tots els grups polítics en el ple del dilluns.

Amb este consell es pretén que la gent gran puga participar de manera més activa en el dia a dia del municipi i, a més, “que tinguen veu i puguen aportar a través de la seua experiència noves propostes enfocades a millorar la vida dels nostres majors”, indica la regidora.

El Consell de la Gent Gran serà un òrgan consultiu que enriquirà les futures activitats enfocades per a les persones grans de Tavernes. El funcionament serà similar al del Consell de la Dona, de manera que hi haurà una àmplia representació de la ciutadania i pluralitat política. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario