lunes, 11 de abril de 2016

GP Ajuntament, SUBVENCIÓ PER A OBRES EN LA CARRETERA

Tavernes demana una subvenció a l’IVACE per a realitzar les obres d’adequació en la Gran Via Germanies

Les primeres actuacions previstes començaran en un tram de la carretera, en el qual es millorarà el paviment, les voreres, l’accessibilitat i la jardineria, amb un pressupost de 200.000 euros.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Urbanisme i Inspecció de la Via Pública, inicia els tràmits per a dur a terme el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a adequar la Gran Via Germanies (CV-50 al seu pas per Tavernes).

El pressupost per a les primeres accions previstes del projecte ascendeix a 200.000 euros, dels quals l’Ajuntament aporta la meitat; i, per a fer front a l’altra meitat, el consistori ha sol·licitat una subvenció a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Estes primeres obres es realitzaran en el tram de la Gran Via Germanies en l’encreuament amb el carrer Ràfol i els carrers Mar i València.

Les actuacions, englobades en les conclusions i accions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, inclouen la millora del paviment, de les voreres, de l’accessibilitat i de la jardineria.

El material que s’utilitzarà per al paviment absorbeix el CO2 produït pels vehicles que passen per la carretera. De la mateixa manera, es plantaran arbres que també absorbeixen el diòxid de carboni i, a més, incrementaran les especies vegetals. Estes actuacions en concret entren en la línia del pacte d’alcaldies, una iniciativa de la Unió Europea que pretén reduir les emissions de CO2 i millorar el medi ambient, que l’Ajuntament va aprovar fa uns mesos.

El mes de febrer passat, el regidor Josep Llàcer es va reunir amb el cap del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat, Vicente Serrano, i amb Paco Sòria, del Servei de Seguretat Viària de la Generalitat, per a exposar els problemes que presenta la CV-50 al seu pas pel municipi valler.

L’objectiu d’estes accions és intentar pacificar i calmar el trànsit i, a més, prioritzar el vianant davant dels vehicles i garantir la seua seguretat. Una vegada IVACE concedisca la subvenció a l’Ajuntament, es preparà el procés de la concessió de les obres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario