miércoles, 23 de marzo de 2016

GP Ajuntament, MANTENIMENT I NETEJA ULLAL PENYETES

Manteniment i neteja de l’ullal de les Penyetes

El Taller d’Ocupació ha dut a terme treballs de neteja i poda en la zona de l’ullal, i després de Pasqua hi plantaran diverses espècies de flora pròpies de l’ecosistema que milloraran el paratge.
 
Els membres de l’especialitat de Treballs Forestals del Taller d’Ocupació de Tavernes està realitzant els treballs de manteniment i neteja del paratge natural de l’ullal de les Penyetes i del seu entorn.


Les tasques que duen a terme són desbrossar i eliminar la canya comuna, que començava a ocupar la vorera de l’ullal. La canya comuna està en procés de creixement i es lleva per a evitar que continue creixent i escampant-se. Per contra, si no s’elimina, la canya guanyaria terreny a l’aigua i competiria amb les espècies pròpies d’este ecosistema, que es veurien amenaçades davant la gran capacitat d’expansió de la canya.

Així mateix, en col·laboració amb la Conselleria i el Centre d'Investigació Piscícola del Palmar, s’han concedit vora 350 plantes de cinc espècies diferents de flora d’aigua dolça. El Taller d’Ocupació estima plantar-les en tornar de les vacances de Pasqua. Amb estes noves incorporacions s’aconseguirà fer competència a les espècies invasores, evitar descarnaments del terreny per les pluges, augmentar la biodiversitat del paratge i contribuir a la restauració de l’ullal plantant flora autòctona pròpia de l’ecosistema.

Els membres també han fet treballs de poda de les espècies més frondoses de l’ullal, com les moreres i els xops. A més, s’ha fet un manteniment fitosanitari en l’hort històric que hi ha a l’ullal. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario