viernes, 15 de enero de 2016

Gabinet Premsa Ajuntament, REGENERACIÓ PLATJA TAVERNES

El delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, visita les obres de regeneració de la platja de Tavernes

Les obres de regeneració de la Goleta finalitzen amb una aportació de 60.000 tones d’arena i un pressupost de 770.000 euros. El delegat ha estat acompanyat per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i altres autoritats.

El cap de demarcació de Costes, Vicent Ybarra, el delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, i el subdelegat del govern a València, Juan Carlos Valderrama, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, han visitat la zona nord de la platja de Tavernes per a veure les obres de regeneració d’arena en esta zona. Durant la visita els han acompanyat l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el regidor de Turisme, Josep Llàcer, la regidora Llum Sansaloni i l’arquitecte de l’Ajuntament, Juan Tormo.


El mes de novembre es van produir temporals en la platja de Tavernes que van tenir com a conseqüència una pèrdua important d’arena, de manera que va ser necessari realitzar unes obres de regeneració d’urgència. El govern ha destinat a estes actuacions al voltant de 770.000 euros per a reparar els danys dels temporals, fet que ha suposat un recondicionament de la platja.

Les obres, que han consistit en la col·locació d’arena, ja estan acabades. Els sediments que s’han aportat a la Goleta procedeixen de les pedreres de l’interior i de les platges pròximes a Tavernes, com la platja de Sant Antoni de Cullera. En total, s’han aportat 60.000 tones d’arena, fet que ha permès que esta zona experimente un creixement d’uns quaranta metres d’amplària mitjana.

“La conservació, el manteniment i la preservació de les platges és fonamental des d’un punt de vista mediambiental i també per a impulsar un sector tan important per a la Comunitat Valenciana com és el turisme”, apunta Moragues.

En la mateixa línia, Jordi Juan subratlla que el turisme “és fonamental i un sector econòmic que cal promoure, però sense tindre arena és pràcticament impossible. Per tant, estem satisfets que s’hagen recordat de la nostra platja”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario