miércoles, 23 de diciembre de 2015

TO BE OR NOT TO BE

O algo així crec s'escriu, jo d'anglés ...

He defés moltes vegades i en política entre altres, el que jo denomine la "teoría de les varetes de peix", també denominable "la teoría dels nuggets", i que ve a dir el següent : 

Als menuts i els que sou pares ho sabeu, no hi ha forma en general de fer-los menjar peix o carn de pollastre a pàl sec. Però si els compres peix rebossadet tipus varetes de les que trobem i amb diversitat en els supers, si solen menjar-les. I ja no digam amb els famosos nuggets, sobre tot si son dels "Mc" o els "Burguer".

És clar que no és el mateix menjar peix o carn de pollastre naturals, que així rebossats, amb el rebossat es perd l'essència del producte natural, i més amb la serie d'aditius i demés que porta. Però els xiquets menjen peix, encara siga menys que a pàl sec, però menjen peix. O pollastre. 

Doncs bé, en política he segut com sabeu, partidari moltes vegades de participar com a nacionaliste en conjuncions amb altres forces no tant nacionalistes o no gens però mai contraries, i sempre valencianistes, a fí de fer arrivar el nostre missatge nacionalista als més posssibles, el qual s'aconseguix quan toques govern, i que vaja calant. 

Per exemple amb el malbaratat projecte denominat Demòcrates Valencians, o en Demòcrates-Units per Tavernes, abdós projectes no nacionalistes però sí valencianistes, o fa un temps en UnitsxValència, de la qual forma part Opció Nacionalista Valenciana, partit escindit d' Unió Valenciana, del qual vaig formar part i el qual nom ja ho dia tot.  

I tot açò perquè el nacionalisme en la nostra terra i mira em sap greu, no es un sentiment majoritari, tot el contrari, minoritari, desgraciàdament minoritari, pel que hi ha que fer-lo arrivar com es puga i el camí més efectiu es quan governes, i, com dic , que vaja calant.

I no, amb això no enganyes a ningú, jo mai he amagat com pense, sols que he estimat participar en eixos projectes com a camí per a poder fer arrivar als més possibles el meu sentiment, les meues idées, i que vaja calant el missatge nacionalista.

Ara m'he trobat amb un pacte del meu partit, el Bloc, i els seus socis de Compromís, amb un partit central i he dit no per açò darrer, esta vegada i amb este pacte concret l'altra part siquiera és valencianista en sentit pur, sino una mera delegació d'un partit central, el qual no havera ocorregut per contra amb Esquerra Unida i Ricardo Sixto per exemple, pense. També es veritat que si escoltes i com vaig dir en altre artícul a Àngela Ballesteros, Rosana Pastor o Lola Bañón sents un missatge nètament valencianista, sense dubte. I ja no el dic amb Albiñana.

Resultado de imagen de nuggets pollo
El que està clar i es indiscutible pense, és qué eixe pacte, eixe diguem-li "rebossat" ha donat bons ressultats, i pot ser la veu del nacionalisme arrivarà a Madrit amb més força en veu de Joan Baldoví. Però hem perdut el "peix", l'essència del Bloc dins d'ell : S'ho val la pena ? Alguns defenen que sí, altres seguim defenent que no. 

I dic pot ser perquè ara tenim altre dilema : Si al final la Mesa del Congrés no ens deixa fer grup propi (és possible si aplica a "rajatabla" el reglament, dependrà molt d'acords, huí mateix Baldo li ha oferit al Psoe donar-li suport per a la Presidència d'este si no ens fica impediments), es plantejarà el si interessa que els quatre diputats de Compromís passen al mixte i els de Podemos al seu grup nacional, o que es consituisquen com a sub-agrupament dins del de Podemos.

En el primer cas lo possitiu es que Baldo quan parle parlarà inequívocament com a una veu valenciana neta i clara, i lo negatiu que seran pocs els minuts que tindrà dins d'eixe grup mixte, i poca per no dir nul el resò del seu missatge, a més de que no es garantitza el suport del total dels diputats de Podemos i dels seus coalligats, en tot cas i pel pacte amb Compromís els 42 d'estos com a partit central.

Resultado de imagen de nuggets varitas pescadoSi s'integren com a sub-agrupament dins del grup Podemos i d'acord als pactes subscrits entre Compromís i Podemos per a estes nacionals, el possitiu serà qué com a co-portaveu de dit grup nacional i portaveu del sub-agrupament, tindrà més minuts i amb això més ressò, i també a més  al ser respaldat per tot Podemos amb els seus 69 diputats en total si comptem els de les altres dos forces coalligades amb els moradets en Catalunya i Galicia, en tot allò que propose en defensa dels interessos dels valencians.
  
Es a dir, peix/carn de pollastre una vegada més en estat pur i a pàl sec encara en menjes menys , o varetes/nuggets a vore si així en menjes més, tria de la paradeta ...

Espere no tindre que "triar" perquè sí tingam grup propi i amb ell veu clara i identidaria en Madrit, objecte del pacte, si no ja opinaré. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario