lunes, 21 de diciembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, APOSTA PER LES ENERGIES RENOVABLES

L’Ajuntament de Tavernes aposta per l’energia renovable

El camp municipal del Vergeret disposa ja d’energia solar tèrmica. Les plaques instal·lades suposaran un estalvi de 1.333 euros a l’any, a més de contribuir a reduir emissions de gasos contaminants a l’atmosfera.

L’Ajuntament de Tavernes, conscient de l’increment del cost econòmic que hi ha en el camp municipal del Vergeret, produït per l’augment dels preus del combustible per al subministrament d’aigua calenta, hi ha instal·lat plaques d’energia solar, que permetran estalviar 1.333 euros a l’any.

Però, a més, s’aconsegueix una disminució del consum energètic i de les emissions de gasos contaminants a l’atmosfera. En total, s’estalviaran 2.457 quilos de CO2 en emissions cada any.

El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, ha manifestat que “l’Ajuntament de Tavernes, compromés a respectar el medi ambient, vol contribuir al Pacte dels Alcaldes per al clima i l’energia, impulsat per la Comissió Europea. Els governs locals tenim un paper decisiu a l'hora d'atenuar els efectes del canvi climàtic, més encara si tenim en compte que el 80 per 100 del consum energètic i les emissions de CO2 està associat a l'activitat urbana.”

L’empresa adjudicatària de la instal·lació ha estat Assetec Projectes SLL, amb una inversió total de 8.518 euros, del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València.

L’aprofitament d’esta energia solar és la més idònia per a una instal·lació esportiva on el consum d’aigua és considerable. Així, proporcionarà prou energia per a cobrir el 62% de les necessitats i, a més, en determinades franges horàries, en funció de l’època de l’any, poden cobrir tot el consum. En 6 anys s’haurà amortitzat la inversió i en 25 anys hi haurà un benefici net de vora 33.122 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario