miércoles, 23 de diciembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, SEPARACIÓ MANCOMUNITAT VALLDIGNA

L’Ajuntament de Tavernes aprova la possibilitat de separar-se de la Mancomunitat de la Valldigna

La situació econòmica fa necessària la reducció general de les despeses de l’Ajuntament. En eixe sentit, el pressupost inicialment aprovat per a 2016 inclou la reducció de l’aportació de l’Ajuntament a la Mancomunitat de la Valldigna.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar dilluns passat en el Ple la proposta d’eixir-se’n de la Mancomunitat de la Valldigna d’ací a un any si es considera que el seu futur, tal com es planteja a hores d’ara, és inviable.

El regidor de Règim Interior, Enrique Chofre, va explicar que els estatuts obliguen a notificar amb un any d’antelació la intenció d’eixir-se’n. Tanmateix, es vol reformular l’entitat amb nous objectius a fi d’evitar que l’eixida es faça efectiva.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que una mancomunitat ha de prestar uns serveis (per exemple, la recollida de fem, el socorrisme de la platja, parcs i jardins, etc). I estem davant una entitat que no en presta de cap tipus. Per tant, no compleix la finalitat última, que és millorar la qualitat de vida dels ciutadans dels pobles de la Valldigna amb serveis més eficients i barats.

A més, ha afegit que des del 2004 s’ha invertit en la Mancomunitat quasi 4.000.000 d'euros, quantitat que suposa el cost del col·lector de la platja i la liquidació de la piscina junts.

La postura de l’Ajuntament de Tavernes, que és el que més diners hi aporta, amb un 73% del total del pressupost (que corresponen a quasi 250.000 euros l’últim any), ha estat consensuada amb els alcaldes dels altres municipis i tots entenen que tal com està hui no és sostenible.

Tanmateix, si s’aconsegueix dotar la Mancomunitat d’uns serveis necessaris que representen un estalvi respecte de realitzar-los de manera unilateral, el govern municipal serà el primer a tirar arrere esta iniciativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario