viernes, 18 de diciembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, REFORÇ VIGILÀNCIA ZONRA RURAL

L’Ajuntament de Tavernes reforça la vigilància de la zona rural

La Junta Local de Seguretat ha tractat temes relatius a la vigilància de la zona rural, la implantació de la mesa de coordinació multidisciplinar de violència de gènere, la col·laboració entre Guàrdia Civil i Policia Local, així com el pròxim esdeveniment del Festivern.

La Junta Local de Seguretat ha reunit els regidors de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, el de Personal, Perfecto Benavent, l’intendent en cap i un oficial de la Policia Local, el comandant en cap i un sergent de la Guàrdia Civil, dos representants de Delegació del Govern i un subinspector de la Policia Autonòmica representant l’Agència de Seguretat de la Generalitat.

En la reunió, la Delegació de Govern i la Guàrdia Civil han informat que els robatoris al camp s’han reduït més d’un 50 per cent, segons el nombre de denúncies presentades amb relació a anys passats.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ha transmés que, a pesar d’estes xifres estadístiques, li consten queixes de robatoris de taronges, en casetes de la zona rural i en motors. A més, ha assenyalat que l’Ajuntament ha reforçat la vigilància de la zona rural, incorporant-hi un agent de segona activitat de la Policia Local i establint sistemes de treball i horaris més intensius. Tot coordinat amb la Policia Local i amb desig de col·laborar més intensament amb la Guàrdia Civil.

Entre altres temes, s’ha parlat de la proposta de la Regidoria de Seguretat d’iniciar un acostament de les tasques al ciutadà, amb l’establiment del Consell Local de Seguretat Ciutadana, on es preveu la representació de regidories de l’Ajuntament, de la Policia Local i Guàrdia Civil, així com diversos agents socials com ara associacions de veïns i de comerciants, llauradors o sindicats.

Entre les iniciatives hi ha també crear una comissió de seguretat entre els responsables de les forces de seguretat, per a dur a terme una col·laboració més estreta entre els dos cossos en les actuacions preventives de la zona rural i nucli urbà.

Finalment, el cap de la Policia Local ha manifestat la necessitat de tindre major informació respecte als nivells de prevenció per terrorisme i actuacions pels voltants de la població, cosa que facilitaria als policies de servici prendre mesures preventives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario