viernes, 4 de diciembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, CONCURS SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA

El concurs de composició Solfes de la Mediterrània dedica aquesta segona edició a la poeta Encarna Sant-Celoni Verger

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el grup musical Llevant Ensemble coorganitzen per segon any el concurs de composició Solfes de la Mediterrània. Per a aquesta edició s’ha escollit l’obra de la poeta i traductora Encarna Sant-Celoni Verger (Tavernes de la Valldigna, 1959).

Amb aquest concurs es pretén estimular la composició en valencià, així com l’escriptura de poesia. La convocatòria ha estat oberta als autors musicals de qualsevol de les 13 nacionalitats dels països on es realitza el Festival Sete Sóis Sete Luas, que a la capital de la Valldigna té una de les 30 seus.
«Existeix molt poca música per a quintet de vent i en valencià, i és especialment escassa pel que fa a la producció per a ensemble de música de cambra», explica el membre de Llevant Ensemble Josep Antoni Alberola. «Amb aquest concurs, edició rere edició, volem crear un corpus de música amb cantants a partir de textos de poetes valencians.»

La composició per a quintet de vent i tenor compta amb tres moviments que posen música a tres poemes de l’autora. Segons descriu F. Bononad, que ha participat en la selecció dels poemes del concurs junt amb l’autora, «la veu d’Encarna convoca els plaers dels sentits. La seua poesia és un xiu-xiu, un soroll suau i continuat. Una veu que a cau d’orella et diu: “Viu, viu! No passes la vida fent la viu-viu. No vages tirant, vés fent. Amb poc, econòmicament”».

La Mediterrània, la mar de Tavernes sempre és a la seua obra. Des de 1991 fins a 2015, des d’arran de pantomima Els déus no abandonen Antoni, aquest últim un volum col·lectiu dedicat a Antoni Ferrer. «La poesia d’Encarna Sant-Celoni és simple, no fàcil. És poesia litoral. La mar sempre hi és; com un so suau i continuat, como una boca, com una vora que t’acarona i et diu: “Viu, viu! Fes-te a la mar”», sintetitza Bononad.


El jurat d’esta segona edició de SOLFES DE LA MEDITERRÀNIA ha estat compost pel grup Llevant Ensemble (un vot), el compositor Marcelo Clemente Antón (un vot) i la tècnica de Cultura Fabiola Serra Pellicer i la regidora de Cultura, Encar Mifsud Estruch (un vot entre les dos).
Aquest jurat s’ha reunit el 27 de novembre i ha escollit tres finalistes, les composicions i els noms del quals són:

FRANCESC ANTONI ESTÉVEZ ÁLVAREZ. Composició: “Hi era la mar”
RAUL CARRIÓN FERRÍS. Composició: “Cançons de la Tardor”
CONCEPCIÓ RAMIÓ DIUMENGE. Composició: “Tríptic marí”

El premi II Concurs de Composició Solfes de la Mediterrània es donarà a conéixer el proper diumenge 13 de desembre de 2015 en el concert que tindrà lloc a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna a les 19.00h on s’interpretaran les tres obres finalistes.

L’obra premiada rebrà 1.000 euros més el trofeu Solfes de la Mediterrània, dissenyat per Imma Bononad, i serà editada per l’editorial MusicVall.

Les tres peces finalistes passaran a formar part del repertori de Llevant Ensemble en un programa específic. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario