sábado, 14 de noviembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntamnet, XARRADA SOBRE REFUGIATS SIRIANS

Tavernes va acollir ahir una xarrada sobre la crisi dels refugiats sirians

La xarrada va reunir al voltant d’un centenar de veïns de Tavernes en la Casa de la Cultura, i va comptar amb la presència del secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Serveis Socials, va organitzar ahir una xarrada amb el títol “Síria, de prop” per tal d’apropar als ciutadans de Tavernes el conflicte que està patint el país.  

L’acte el va obrir l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i va comptar amb la presència del secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i Natalia Al Saghir Mora, una jove siriana casada amb un veí de Tavernes.

L’alcalde va manifestar que l’Ajuntament des del primer moment es va posar en contacte amb la conselleria de Polítiques Inclusives per a vore com abordar la crisi dels refugiats. A més, va explicar que “la voluntat que tenim és acollir a les màximes famílies possibles. Estem parlant de gent que està fugint d’una guerra. Hem de ser solidaris. Per això, com a administració hem de treballar pels nostres veïns, però també per a gent d’altres parts del món que ens necessiten.”

El secretari autonòmic, Alberto Ibáñez, va manifestar que “tot està a punt per a acollir 1.500 refugiats que vindrien al País Valencià. Tenim una xarxa de moltes ciutats, 135 ciutats acollidores. Ara mateixa hi ha una comissió mixta on estan totes les conselleries treballant, en coordinació amb les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”.

Ibáñez va agrair a l’Ajuntament de Tavernes i a les entitats socials la seua implicació, i va animar a la gent que puga participar en xicotetes coses.

La regidora, Noèlia Alberola, va informar que a la web municipal està tota la informació per a ajudar en la mesura del possible als refugiats que arriben al poble, a través de la campanya d’acollida.

La intervenció més colpidora va estar la de Natalia, testimoni directe de la tragèdia, qui va contar de primera mà, i amb anècdotes personals, com estan vivint els refugiats la situació. Va reiterar en diverses ocasions que són refugiats de guerra, gent preparada que fuig de la mort. Les seues paraules van anar acompanyades de fotografies que il·lustraren l’abans i el després de la guerra.

En finalitzar totes les intervencions, els presents en la xarrada informativa van poder preguntar i donar les seues opinions sobre el tema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario