lunes, 9 de noviembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, RECUPERACIÓ PACTES TERRITORIALS PER L'OCUPACIÓ

L’Ajuntament de Tavernes col·laborarà amb la Conselleria d’Economia Sostenible per recuperar els pactes territorials per l´ocupació
          
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, han visitat este matí diverses empreses de Tavernes de la Valldigna i ha mantingut una trobada amb empresaris i alcaldes de la comarca de la Safor per a conéixer la realitat socioeconòmica de la zona.

L’alcalde, Jordi Juan, i el conseller, Rafael Climent, han visitat hui algunes empreses de Tavernes com La Llar del Fil,  Tecniverd, Don Hierro, Asfaltos Chova i Alpesa.

Durant la visita han pogut escoltar les necessitats dels empresaris. L’alcalde ha destacat que “en una de les empreses que hem visitat ens ha comentat que ells ho han fet tot des de baix. I eixa és la nostra manera de fer les coses, de baix cap a dalt.”

La jornada ha comptat amb una reunió d’empresaris i alcaldes de la comarca en l’Ajuntament de Tavernes, a la qual han assistit més de 50 persones, per conéixer de primera mà les principals línies d'actuació de la conselleria.

El conseller ha avançat que el seu departament va a “dividir el territori valencià en 25 zones per a escoltar als agents socials de cada zona i recuperar els pactes territorials per l'ocupació”. En aquest sentit, ha assenyalat “la importància de treballar de la mà dels ajuntaments i entitats locals i d´implicar al conjunt de la societat, associacions, comerciants, autònoms, dones, joves... per a reconstruir i vertebrar el nostre territori, un territori on les persones han d’estar en l'epicentre de l'acció del govern”.

A més, s’ha destacat la necessitat d'actuar en l'àmbit energètic per a aconseguir un nou model en el qual l'autoconsum, les energies renovables i l'eficiència energètica assumisquen un paper protagonista. Per a això, la conselleria elaborarà un Pla energètic Valencià.

Però, a més, la conselleria té com a objectiu primordial ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses, així com facilitar la internacionalització ja que les exportacions són una part molt important per a l'economia valenciana.

Respecte a la possibilitat d'ampliar la superfície de sòl industrial en el municipi, Jordi Juan ha manifestat que “és una qüestió de planejament urbanístic i en eixa línia l’Ajuntament ja està treballant. S’ha encomanat a una consultora d’arquitectes la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. I això està molt relacionat en crear ocupació. L’ajuntament i la conselleria estan per a ajudar, i el primer pas es facilitar que hi hagen parcel·les industrials”.

Tant, l’alcalde com el conseller han ressaltat la voluntat d’estar al costat de les empreses i comerços de Tavernes per a tot allò que puguen necessitar, i contribuir, així, a millorar l'economia productiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario