miércoles, 4 de noviembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, LLIUITA CONTRA LA MOSCA DE LA FRUITA

L’Ajuntament de Tavernes i la Conselleria d’Agricultura continuen treballant contra la mosca de la fruita

Este matí s’ha realitzat el tractament aeri col·lectiu mitjançant helicòpter, una nova actuació per a combatre la mosca.

La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes, continua la campanya contra la mosca de la fruita que afecta els cítrics valencians.

El tractament aeri col·lectiu mitjançant helicòpter és l’última de les actuacions de la Conselleria que permet actuar amb agilitat davant repunts puntuals dels nivells de plaga. La zones delimitades han sigut des del poliesportiu de Tavernes fins al Golfo, la zona del Massalari i prop de la platja, que és on més població de mosca s’ha detectat.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha agraït el treball de la Conselleria d’Agricultura, que ha oferit les diverses ferramentes per a tractar de mantindre la població d’insectes per davall dels mínims i que no afecten la comercialització.

L’Ajuntament va iniciar el mes d’agost la campanya contra la mosca del Mediterrani mitjançant el repartiment del producte fitosanitari que va subvencionar la Conselleria d’Agricultura. Tots els cultivadors de cítrics de Tavernes de les varietats extraprimerenques i primerenques van poder recollir el producte en la Cambra Agrària.


 Entre la resta d’actuacions per a combatre la mosca Ceratis Capitata hi hagué també les trampes que es van penjar per tota la Valldigna amb la finalitat de fer una captura massiva i reduir-ne la població. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario