martes, 29 de septiembre de 2015

TITOLARS A LA CATALANA

Com sempre, depenent d'on llisques els titolars arrives a conclusssions molt diferents. Així que jo he decidit fer els meus i ací els deixe. 

PLEBISCIT PERDUT 

En termes de plebisict pur i dur hi ha que dir que un 52 i pico es més que un 47 i pico i per tant el no a l'independència s'ha imposst al sí per quatre punts. 
Resultado de imagen de titulares prensa
I a més repetisc el que vaig dir ahir i que és que per a mi molt d'eixe recolzament al si es més de rebuig al inmovilisme central que a l'independència en sí.

Ara bé, així i tot és també clar que l'independentisme ha pres i molta força en Catalunya i de seguir així en uns pocs anys serà més que majoritari sense cap de dubte.

NO PODEMOS 

Un clar fracas l'aposta de coalició entre Iniciativa per Catalunya i Podemos, que demostra que estos segons seguixen en clara capacaiguda i arrastren amb ells a qui amb ells s'ajunta. Ara que prenguen bona nota aquells que propugnen més invents d'estos en altres terres. 

ELS QUE ES DIUEN GUANYADORS NO HO SON 

Perquè la suma de CDC i ERC i alguns més ha obtés pitjors ressultats que els dos per separat fa uns pocs mesos, inclús sumant els ressultats, pobres ressultats de l'antic soci Unió. 

Per tant per a mi Más està acabat, sols falta vore qui i com el rematen. 

I en qunat a Esquerra la seua aposta d' ajuntar-se amb la dreta burguesa li ha costat un fuga de vots cap a la CUP.

QUI SÍ HA GUANYAT

Evídentment i sense dubte la CUP, que ha arreplegat com dic vot del d'ERC, i Ciudadanos, que ha arreplegat vot del PP i part del socialista, inclús de gent que votaba a CiU m'atrevería a dir.

QUI HA PERDUT : LA POLÍTICA DE LA POR I L'AMBIGÜETAT

Evidenment també la política de la por del PP, que prenguen bona nots, i l' ambigüetat d' Unió DC, ni carn ni peix. I també l'ambigúetat de Podemos, i de qui s'ha ajuntat amb ells de rebot. 

NI PA TÚ NI PA MI  

És com qualificaría els ressultats del PSC, que si bé ha perdut escons i algo de vots, menys, no ha perdut fins els calçonets i conforme estan els socialistes allí ja es poden donar en un cant en les dents. 

I ARA QUÉ ? 

Doncs probablement un impass fins les generals de dessembre, i depenent qui governe a partir d'estes vorem qué passa, perquè si hi ha un govern del PP assolestes o amb Ciudadanos, o s'obirn a parlar sobre una reforma de l'estat o açò anirà a pitjor i no sòls en Catalunya, i si governen socialistes i podemites pot ser tingam prompte un referendum en Catalunya que deixe les cosses ben clares sobre si els Catalans volen o no l'independència, i una reforma de l'estat que ens contente a tots, inclús als catalans, per a mi i com sabeu el camí a seguir.

Però bé, açò son les meues modestes conclusions, m'agradaría coneixer altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario