viernes, 4 de septiembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, PLUGES, INCIDÈNCIES

Tavernes de la Valldigna torna a ser centre de les pluges torrencials

La Policia local, voluntaris de Protecció Civil i brigada de serveis van estar dedicades a afrontar el problema durant tota la nit, des de  les 23:00 hores fins que ha tornat tot a la normalitat al voltant de les 10:00 hores del matí.

Les pluges fortes que caigueren anit des de les 23 hores fins a les 2:30 del matí (segons AVAMET, 193 litres per metre quadrat en la zona dels Sequers i 56,4 en la platja registrats a les 11 del matí) van fer que s’activara un operatiu policial especial.

La Policia Local de Tavernes, amb el suport dels operaris de la brigada municipal i els voluntaris de Protecció Civil, ha estat tota la nit treballant per a solucionar les incidències en la via pública i atenent els ciutadans que requerien els seus serveis.

Els temporals d’agost i setembre aporten beneficis ambientals i a la zona rural després de mesos de sequera. En la zona urbana, la intensitat de les pluges ha tingut conseqüències més directes. Entre les actuacions, s’han tallat diversos camins, com el de la Dula, el d’Herrera, el camí del Racó de Joana i el camí de Gandia. A hores d’ara ja estan tots oberts al trànsit, però continua tot pendent de la meteorologia.

En el nucli urbà, cal destacar la caiguda d’una palmera de grans dimensions en l’avinguda de Germanies, que ha afectat dos vehicles estacionats. Ha requerit la intervenció de bombers, a més dels efectius locals que han treballat per a retirar-la de la via pública i restablir el trànsit. Afortunadament, no hi ha hagut cap dany personal, ni com a conseqüència d’este incident ni de la forta pluja.

Quant al riu Vaca, tot i portar bon cabal d’aigua al seu pas per Tavernes, ha discorregut amb normalitat al llarg de la nit.

Al començament del matí, la incidència més destacable ha estat la solsida d’una roca gran al Parc del Cantalot. Esta roca ja presentava diversos clavills i es tramita una possible actuació per part de Riscs Geològics de la Diputació de València. La roca no ha resistit el fort impacte de la pluja i n’ha caigut una part sobre el mur de formigó i la zona de jocs saludables del Parc del Cantalot. La Policia i la brigada municipal han acordonat la zona per a evitar l’accés a la gent davant el possible risc.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha intentat en tot moment cobrir les incidències que més repercussió tenen sobre la ciutadania i mantindre els accessos a la ciutat senyalitzats per a evitar tant accidents de trànsit com incidents en la via pública. Durant tot el dia continuaran les tasques de control i vigilància per a previndre més danys, tant en la localitat com en la platja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario