lunes, 21 de septiembre de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, BANC DE TEMPS

L’Ajuntament de Tavernes enceta una iniciativa solidària i cooperativa a través dels bancs de temps

Els bancs de temps són espais en què persones d'un mateix barri o localitat intercanvien serveis debades. L'objectiu és que la gent es conega i confie en els altres per a resoldre necessitats de la vida diària.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidora de Serveis Socials i Cooperació, Noelia Alberola, la Coordinadora del Banc de Temps de Gandia i el Cercle Euram de la Safor, inicien la primera sessió del III Cicle d’Economia i Territori amb “Els bancs de temps: una experiència d’economia social i cooperativa”.

El tema que hi tractaran són els serveis per serveis i temps per temps, és a dir, un banc especial en el qual la moneda de canvi són les hores. Es tracta de posar en contacte persones perquè intercanvien serveis amb l’aportació del que cadascú sap fer, i, així, poden ajudar i obtindre a canvi algun benefici.

Una iniciativa interessant que l’Ajuntament de Tavernes vol dur a terme en el municipi. Així, els veïns podran accedir a serveis, a través de l’intercanvi de temps, que d’altra manera seria impossible davant les necessitats econòmiques d’algunes persones.

La regidora de Serveis Socials, Noelia Alberola, ha anunciat que “es tracta d’un projecte que vol donar resposta a les necessitats de les persones a partir de l’ajuda mútua. És una forma de fomentar la cooperació i la solidaritat, i que millora la qualitat de vida d’estes persones. Tot, sense crear cap impacte negatiu en el comerç local”.

La cita per a conéixer i informar-se més sobre el tema serà en la primera conferència, dins del III Cicle d’Economia i Territori, el dia 24 de setembre a les 20 hores en la Casa de la Cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario