lunes, 28 de septiembre de 2015

CATALUNYA HA DIT NO

El que pense sí és ben clar a part de l'interpretació que es pot donar sobre el tema d'independència sí o no a arrèl dels ressultats d'ahir, es que els catalans han dit NO a l'actual modèl d'estat vigent en Espanya, sòls hi ha que sumar als ressultats dels independentistes els d'aquells com PSC o Podemos que pensen que algo o prou hi ha que canviar al respecte.

I soc dels que pensa i així ho corroboren les enquestes al respecte, que la gran majoría de catalans així i tot els bons ressultats dels independentistes no volen l'independència, els ressultats d'ahir no es corresponen amb eixe grau de sentiment tant elevat, estic segur que en un referendum amb una pregunta clara així es voría, però canviant-se abans algunes cosses en Espanya. 

I soc dels que pensa que este ressultat d'ahir ha segut una resposta a eixe inmovilisme del govern espanyol, secundat per part de l'opossició i l' intencionada indefinició de socialistes i Podemos. 

I que cal fer ara ? Doncs per a mi clàrament reformar el modèl d'estat per un que ens satisfaga a tots, dins d''este adequar la legislació vigent per a que qualsevol Comunitat el qual parlament així ho acorde puga sometre a referendum com vol conviure amb la resta d'Espanya, i després autoritzar el referendum en Catalunya : Estic segur que els catalans votarien esta vegada SI però a eixa nova Espanya.  

Lo contrari serà enquistar més i més les relacions entre eixa vullguen o no vullguen nació dins d'un estat, i aumentar el nombre d'independentistes fins un punt de no retorn.

Ahir foren els catalans, molt prompte poden ser el bascos, urkullu ahir va fer sonar la trompeta al respecte, i perquè no, algún dia els valencians si seguim amb este sistema que ens ofega cada dia més i mes i més.

L'opressió sols porta reacció i la d'ahir ho va ser a l'impediment d'un poble a poder experesar-se  lliurement sobre el seu futur. 

Espanya ho vullguen o no entendre, no es UNA i cada dia és menys gran i menys lliure, es un estat fet pel dret de conquesta d'uns sobre altres, el que en l'any 78 va començar a ser solventat però que no s'ha culminat per a mi en un estat federal sense dubte,  que ens satisfaça a tots i ens deixe conviure a tots els espanyols en pau i armonía : És açò possible ? Pense que si en l'any 76 es va aconseguir eixe principi de convivència, perquè no ara, total es ficar-se i a vore, quedar-se quiet no es la solució com es va vore ahir.

Ja vorem. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario