martes, 18 de agosto de 2015

MÉS SOBRE PACTES DE COMPROMÍS AMB PODEMOS I ALTRES

Llisc ahir en el face el següent : 

Podemos mejoraría sus resultados junto a IU, según los datos del 24-M

Una lista unitaria también con los regionalistas le sumaría 22 escaños en las generales


Izquierda Unida, la plataforma Ahora en Común y otros posibles socios electorales de Podemos, como Compromís, Anova o MÈSpresionan al partido de Pablo Iglesias para que se abra a concurrir a las generales en una candidatura conjunta. (...) 
(...) El sistema electoral penaliza a los partidos no mayoritarios (...) 

.
(...)  El caso más llamativo es el de la Comunidad Valenciana,por el tirón electoral de Compromís.En la circunscripción de Valencia la lista unitaria sumaría cinco diputados a Podemos, para lograr siete escaños. Por separado, la formación emergente obtendría dos; Compromís, cuatro e IU ninguno (...) .
Anem a vore, discernim les veritats de les mentires en primer lloc : 
- Es mentira el que diu este periòdic de que Compromís pressione a Podemos per a que s'obriga a concurrir a les generals en una candidatura conjunta, en tot cas sería al revés.
- Es veritat que la llei electoral espanyola perjudica al partits no majoritatris.
I ara entrem en l'anàlisi del que diu de la Comunitat Valencian, i que és que en solitari Podemos aspira segons les enquestes a dos diputats, per quatre de Compromís i ningun d' Esquerra Unida, es a dir un total de sis diputats, mentres que junts obtendríen 7.
Es a dir, aci qui ixiría beneficiat en tot cas seríen EU que s'asseguraría un diputat perquè segur exigiría ficar un candidat seu entre els d'eixida, i Podemos que exigiría ficar-ne un mínim de dos o tres, mentres que Compromís quedaría com camot doncs pel dit al màxim que podría aspirar sería a ficar a quatre candidats seus entre eixos d'eixida segons les enquestes, inclús sols tres si Podemos en fica a altres tres : O no ?.
Diran els proclives al pacte que ens asseguraríem grup al obtindre'n set front als quatre en solitari , però no diuen açò com es montaría per a que eixe grup fora judíricament independent de Podemos, probablement perquè o no saben com o no hi ha forma jurídica salvo, pense modestament quede clar pels meus modestos coneiximents jurídics sobre el tema, igual estic errat, una força jurídicament nova a nivell comunitat, el que implicaría que esta força sería totalment independent de Podemos i en tots els sentits, i els seus diputats ho seríen d'eixa coalició i no de Podemos : Ho acceptaría açò Podemos ? Ho dubte, no van per ahí les declaraciosn dels senyor Montiel. 
O que els candidats de EU i Podemos s'integren com a independents en la llista de Compromís : Crec que par ahí tampoc van els tirs.
Però es que eixos mateixos diputats tampoc ho seríen de Compromís en el primer cas, si no d'eixa nova formació, entenc torne a dir modestament pels meus modestos coneiximents en el tema, pel que la marca Compromís quedaría vullgam o no vullgam diluida, i ja no digam la del seu sector nacionalista, el Bloc. 
Així que seguint allò de "no es por no ir pero ir pa na es tontería", deixe-mos de tonteríes i entre elles de fórmules per a no creixer de fet i per contra quedar diluits en una amalgama d'esquerres per damunt del sentiment nacionalista. 
I sí, obtindre grup parlamentari dona ventatjes, no ho dubte, però si ell assoletes ha conseguit ser el segon diputat més valorat, que no aconseguirà Baldo amb tres escuders més ? . 
I ara un altra : A qui obediríen eixos diputats valencians de Podemos i EU en un cas donat de conflicte amb altres Comunitats, als interessos dels valencians o als dels seus partits a nivell nacional ? Experiències amargues hem tingut de seguit amb diputat abans del seu partit que valencians, ahí ho deixe ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario