viernes, 14 de agosto de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, TRACTAMENT MOSCA MEDITERRANI

L’Ajuntament de Tavernes inicia la campanya contra la mosca de la fruita
                                      
La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes col·labora amb la Conselleria d’Agricultura en la campanya contra la mosca de la fruita que afecta els cítrics valencians.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat la campanya contra la mosca de la fruita (Ceratis Capitata) mitjançant el producte fitosanitari per al control de la mosca, que subvenciona la Conselleria d’Agricultura.

Tots els cultivadors de cítrics de Tavernes de les varietats extraprimerenques i primerenques (Marisol, Clausellina, Okitsu, Oronules, Hashimoto, Beatriz, Loretina, Clemenpons, Esbal, Satsuma, Owari, Pri-23, Oroval, etc) poden passar ja a recollir el producte subvencionat a la Cambra Agrària, en la plaça Major, número 11, fins al divendres 21 d’agost en horari de 18 a 20 hores.

Entre les novetats d’enguany, s’ha canviat el lloc del repartiment. Ja no es fa en la caseta dels guardes de matí, sinó en la Cambra Agrària i de vesprada.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, assegura que “s’ha fet així per a evitar les cues que es feien en la caseta, que és molt menuda, i perquè la gent vaja reconeixent la casa del llaurador. Al mateix temps hem volgut que es faça el repartiment de vesprada per tal que tots els llauradors puguen anar a recollir-ho i no hagen de perdre el jornal”.

Entre les actuacions per a combatre la mosca del Mediterrani hi ha també les trampes que s’han penjat per tota la Valldigna amb la finalitat de fer una captura massiva i reduir-ne la població. Les actuacions s’han fet dins les propietats privades per a eixa finalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario