lunes, 17 de agosto de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, TAVERNES DE DOL PER RAFAEL CHIRBES

Les banderes de l’Ajuntament de Tavernes onegen a mig pal per la mort de Rafael Chirbes

L’Ajuntament de Tavernes està de dol per la mort de l’escriptor, nascut a Tavernes en 1949, i nomenat fill predilecte per l’alcalde, Jordi Juan, en el Ple de març d’este any 2015.

L’Ajuntament de Tavernes en senyal de dol per la mort del seu fill predilecte, Rafael Chirbes, ha col.locat les banderes a mig pal durant dos dies.
Familiars i amics del món de la literatura i la cultura, en general, acomiadaren ahir en un ambient d’intimitat a l’escriptor, que ens va deixar dissabte als 66 anys després d’una greu enfermetat.

També els regidors, Josep Llàcer, Perfecto Benavent i Encar Mifsud van voler estar al costat de la família i van donar el seu condol en el dia de l’acomiadament del novel.lista.
La capella ardent es va instal.lar al tanatori de la Marina Alta de Dènia on foren traslladades les restes mortals. Allí es va fer un acte-homenatge amb la lectura de paràgrafs de la seua última novel.la “En la orilla”.

El regidor Josep Llàcer, com a alcalde en funcions, va voler dedicar unes paraules: “Volem transmetre a la família el condol en nom de tots els veïns de Tavernes. Per a la nostra ciutat és una pèrdua irreparable. Rafael era un dels ambaixadors més il.lustres de Tavernes, per això ens comprometem a mantindre viva la seua memòria, la seua obra i el seu llegat”.

El crític literari i novel.lista, nascut a Tavernes en 1949, vivia a Beniarbeig. Tot i que va tindre diverses residències al llarg de la seua vida, sempre recordava la seua infància al poble, i allà on anava es sentia orgullós de Tavernes, tal i com ho va fer al ple de març.

L’escriptor deixa obres com “Crematorio” i “En la orilla” que li han valgut el Premi Nacional de Narrativa i de la Crítica, i on denuncia els problemes de la nostra societat, la crisi econòmica i social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario