martes, 4 de agosto de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, NOU REGLAMENT CEMENTERI

L’Ajuntament de Tavernes aprova el nou Reglament de gestió del cementeri municipal

La corporació municipal aprovà ahir en Ple la modificació del Reglament de règim i govern del cementeri municipal de Tavernes de la Valldigna.

Resultado de imagen de cementerio tavernes de la valldignaLa Regidoria de Serveis Públics, a fi de possibilitar l’adjudicació de noves concessions sobre el nínxols, el termini de duració màxima legal dels quals (99 anys) ja ha transcorregut, va proposar ahir al Ple una modificació del reglament vigent del cementeri.

Estos nínxols que, segons el Reglament, tenen ja caducats els drets funeraris, reverteixen a l’Ajuntament. Com que, d’una banda, un nombre significatiu de titulars del nínxols (els hereus dels qui en el seu moment els adquiriren) volen ser titulars d’eixos nínxols i, d’altra banda, que l’estat de conservació dista molt de ser ruïnós, la Regidoria pretén oferir als titulars de concessions caducades o que caducaran prompte la possibilitat d’adquirir un nou dret funerari, amb un període de temps de 25 anys.

Així, el titular o els seus hereus podran sol·licitar la concessió del dret funerari pel termini de 25 anys, abonant el 50 % de la tarifa establerta per eixe nínxol en l’ordenança fiscal per a les concessions a 50 anys. La data inicial del còmput del termini de 25 anys serà la de la sol·licitud de la nova concessió. Si no s’exerceix eixe dret d’adquisició preferent es declararà la caducitat de la concessió.

A més, en esta modificació també s’actualitzen els articles referents a la col·locació de làpides i elements ornamentals, fent distinció entre la construcció de nínxols prefabricats i la dels nínxols més antics.

Este expedient estarà sotmés a informació pública durant el termini de 30 dies hàbils perquè puguen presentar al·legacions i suggeriments els interessats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario