jueves, 20 de agosto de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, ACTUACIONS DAVANT LES FORTES PLUTJES

L’Ajuntament de Tavernes va realitzar ahir una sèrie d’actuacions per evitar inundacions davant la forta tromba d’aigua

Tres patrulles de Policia local, voluntaris de protecció civil i brigada de serveis, pràcticament dedicades a afrontar la problemàtica tot el matí, fins a les 13’00 hores que tornà tot a la normalitat.

La forta pluja que caigué a Tavernes ahir de matí (fins a 214 litres per metre quadrat a la zona dels Sequers, segons informació d’Avamed) va fer que s’activara un operatiu especial policial de control de claveguerams, rius i zones inundables de població i platja.

La Policia Local, protecció civil i la brigada de serveis municipals començaren a col•locar tanques en trampes de clavegueram públic que estaven botant del seu lloc, creant un perill per a la circulació de vehicles i persones. Entre altres mesures, es va tallar la rotonda Oliveres des del cementeri i de la pròpia comarcal. També es tallaren els camins Assagador en Travesser i també en Comarcal, camí Herrera des de pont autopista i camí Albelló en camí Gandia, entre altres, per prevenció davant l’aigua que discorria.

Des de la Regidoria d’Agricultura també es van fer actuacions. S’obriren les comportes del riu per Xeraco per previndre inundacions en el terme de Tavernes i els seus camps.

La neteja del llit i les voreres del riu Vaca, així com també dels barrancs, que es va fer a finals de juliol per part de l’Ajuntament de Tavernes, ha evitat que molts camps s’inundaren. 


L’objectiu d’esta neteja era eliminar canyes, malesa i objectes abocats que pugueren dificultar l’eixida de les aigües cap a la mar, a pesar que la neteja del riu no és competència municipal, sinó de la Confederació Hidrogràfica.

La zona on es van donar més problemes per la pluja va ser la de l’Avinguda de la Marina i el carrer Gebalcobra, que segueixen amb el problema del tall de subministrament elèctric quan plou, impedint que les motobombes facen la seua faena. Quan tornà la llum, quasi de forma immediata quedà evaquada l’aigua de les calçades.

Les pluges torrencials tingueren conseqüències també a la carretera, ja que un cotxe va patir un accident per eixir-se’n de la via en l’eixida del poble direcció platja, però sense cap gravetat per al conductor.

Per la vesprada es va restablir el trànsit i es va procedir a l’eliminació de les tanques a totes les calçades i els camins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario