miércoles, 29 de julio de 2015

Gabinet premsa Ajuntament, VISITES COVA BOLOMER

La Cova del Bolomor oberta als veïns i visitants de Tavernes

L’emblemàtica Cova del Bolomor, un jaciment arqueològic situat a Tavernes de la Valldigna, obri les seues portes per tal que els visitants puguen apreciar el seu valor històric i cultural durant el mes d’agost.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes aposta un any més per estes jornades que començaran el dijous dia 6 d’agost, amb uns tallers didàctics a les 19 hores en l’Escoleta de la Platja, i que continuen amb la visita a la cova el divendres dia 7, a partir de les 8 del matí des del Poliesportiu municipal de Tavernes. Seran visites guiades per Raúl Felis, membre de l’equip d’excavació del jaciment, que els farà viure l’experiència.

Estes activitats són gratuïtes i es realitzaran tots els dijous i divendres del mes d’agost (en dijous els tallers, tant de talla lítica amb sílex com de foc prehistòric per fricció de fustes amb arc, i els divendres la visita).

El regidor de Turisme, Josep LLàcer, ha  recalcat que “es tracta d’una iniciativa que vol donar a conéixer als visitants el jaciment i posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural, tant de Tavernes com de la Valldigna. A més, volem fer que siga un atractiu més per al poble que en la temporada d’estiu atrau els turistes.”

L’excavació de la Cova del Bolomor es realitza des de 1989 dins d’un programa d’excavacions arqueològiques del Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València. La investigació ha proporcionat materials prehistòrics que abarquen de del Plistocé mitjà als inicis del Plistocé superior.
Així, s’han trobat evidències de foc controlat entre les més antigues d’Europa. Estem davant un important lloc per descobrir els orígens i les caraterístiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i altres homínids que les van precedir.

Els interessats en estes activitats hauran d’acudir a la Oficina de Turisme de la platja per tal de fer la seua inscripció. Els grups seran d’un màxim de 25 persones i l’edat mínima per poder visitar la cova és de 12 anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario