viernes, 31 de julio de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, NETEJA RUI / TRANSPARÈNCIA

L’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la neteja de gran part del llit del riu Vaca
  
La Regidoria d’Infraestructures Agràries s’ha avançat enguany en la neteja del llit i voreres del riu Vaca, encara que la responsabilitat és de la Confederació Hidrogràfica.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat les tasques de neteja amb l’objectiu d’eliminar canyes, malesa i objectes abocats que puguen dificultar l’eixida de les aigües cap a la mar.
A pesar que la neteja del riu no és competència municipal, sinó de la Confederació Hidrogràfica, el govern entén que deu ocupar-se’n dins les seues possibilitats. Així, la primera zona en actuar ha sigut la Isleta Tol.lo, una zona problemàtica del terme de Tavernes on són habituals inundacions localitzades en grans pluges.

Una part important de la neteja se centra en l’eliminació de massa vegetal i d’esta manera es minoritza el perill de taponaments al llarg del riu. Estos treballs es duen a cap amb maquinària pesant especial i amb un pressupost d’uns 4.000 euros a càrrec de la partida de Medi Ambient. L’empresa encarregada és Excavaciones i desbroces Martínez s.l., especialitzada en estes tasques.

El regidor responsable, Javier Escrihuela, ha visitat la zona sobre la que s’estan realitzant els treballs de neteja i ha assenyalat que “es fan per a previndre possibles inundacions per la crescuda del riu, davant les trombes d’aigua que són freqüents al nostre poble en el mes de setembre i que són perjudicials per als nostres camps”.

Les següents zones on es preveu actuar seran el barranc de Malet i el Molí del Plà. Estes actuacions es realitzaran amb la contractació d’empreses locals.


L’Ajuntament de Tavernes es situa entre els tres municipis més transparents de la Comunitat Valenciana

El document valora la informació que els municipis donen en les seues pàgines web, entre les que destaca la de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

 L’Associació de Transparència Pública, en col.laboració amb l’Escola Gobernantia, ha premiat l’Ajuntament de Tavernes que es troba en el tercer lloc de tota la Comunitat Valenciana en relació a la transparència en el seu portal digital.

L’Ajuntament de Tavernes s’ha avançat a la Llei 19/2013 de transparència que donava dos anys als consistoris per a adaptar-se, tot amb recursos propis, per tant, sense cap despesa per a l’Ajuntament.

Concretament, la Llei marca que la informació subjecta a les obligacions de transparència serà publicada en les corresponents seus electròniques o pàgines web i d’una manera clara, estructurada i comprensible per als interessats.

L’informe ha sigut realitzat amb l’anàlisi de dades de transparència dels municipis de més de 15.000 habitants de la Comunitat mitjançant la ferramenta Dyntra. L’índex Dam que recull 143 indicadors de transparència analitza 6 àries diferents: transparència institucional, accés a la informació i publicitat activa, participació i col.laboració ciutadana, transparència econòmic-financera, en les contractacions i serveis, i en matèria de serveis i recolzament a ajuntaments.

L’estudi reflecteix que sols 13 dels 77 ajuntaments valorats arriben o superen el 50 per cent dels indicadors. En aquest cas, Tavernes acompleix 95 d’estos  indicadors. Tot i això, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada pel Regidor Enrique Chofre, s’han marcat l’objectiu de millorar si cap la seua posició i aconseguir en els pròxims anys el primer lloc.

Un equip de 16 voluntaris han participat, durant més de tres mesos, en l’elaboració d’este informe pioner en la Comunitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario