miércoles, 22 de julio de 2015

Gabinet premsa Ajuntament, IBOGA

Tavernes acull en la platja l'únic festival espanyol de música balkan i gypsy.

Tavernes acull entre el 23 i el 25 de juliol la tercera edició del Iboga Summer Festival, amb una assistència prevista de 22.000 assistents, molts d’ells internacionals.

Resultado de imagen de iboga 2015El Iboga Summer Festival és l'únic festival espanyol especialitzat en música balkan, gypsy, ska i swing. Comença el dijous, dia 23,  en la platja de La Goleta, amb unes previsions d'assistència sobre les 22.000 persones.

L'ambientació multicultural del festival compta amb una carpa de circ i recreacions d'antigues civilitzacions mentre que els grups La Fanfare Ciorcalia, The Beat, Gentleman & the Evolution, Asian Dub Foundation i Babylon Circus encapçalen un cartell compost per una trentena de bandes, un 80% internacionals.

El festival procura un equilibri entre estils i gèneres. Encapçala el cartell la banda francesa de ska i rock alternatiu Babylon Circus; la formació indobritánica Asian Dub Foundation, que exhibirà la millor mescla coneguda de música electrònica, dub, punk, funk, reggae i sons d'arrel bengalí; l'alemany Gentleman amb les seues innovacions estilístiques del reggae jamaicà; The Beat, banda capdavantera de la segona ona de ska britànic dels 80. La llegendària Fanfare Ciorcarlia, reconeguda a tot el món com la millor orquestra dels Balcans, arriba des de Caracassone i efectua a Tavernes l'única parada d’Espanya en una gira internacional que els portarà a Mèxic, Colòmbia, Hong Kong, Emirats Àrabs i EUA.

La multiculturalitat de l'esdeveniment s'estén també a l'ambientació basada en civilitzacions perdudes, cas d'una piràmide maia de nou metres d'altura al costat de l'escenari principal, o la recreació d'un tòtem de més de sis metres, o d'un indi natiu de cinc metres fumant pipa i fins i tot, d'un elefant.

Els assistents podran degustar menjars de tot el món en diversos llocs de gastronomia mentre que en la carpa de circ, de forma gratuïta, es podrà assistir a activitats paral·leles, com a espectacles de dansa aèria, carioques de llums químiques, malabars de foc i batucades, al costat de tallers de bodi painting, ioga, graffitti i pintura de mans sobre grans suports.

El festival ha planificat per als petits activitats de contacontes, tallers de cuina, mandales, màgia, música, etc. A més, en col·laboració amb l'associació Jarit, el Iboga albergarà temporalment el Museu de la Cultura Nòmada a partir de la història de la tribu marroquina Aït Khebbach de Hassi Labiad, al Marroc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario