viernes, 13 de marzo de 2015

PREMIS VALLDIGNA 2015 (I)

Com vos diem este matí, esta vesprada s'ha pressentat el llibre de Eladi Mainar titolat "L'últim croat espanyol, el Pare Oltra i el franquisme", premi Valldigna 2014, que narra la vida del pare Miguel Oltra, un benifaironer de naiximent de pares simaters, criat en Carcaixent i educat entre Espanya i Alemania, persona que va ser entre altres peça clau en la retornada dels membres de la "División Azul"empresonats després la guerra mondila, amic de Franco, Carrero Blanco i altres ministres franquistes, així com del sinistre criminal de guerra croata Lúburik. 
Va ser rector espitritual en la posguerra dels treballadors espanyols a Alemania, va tractar en la seua gira pels Estats Units als més alts càrrecs i va acabar la seua influència després l'apertura i la separació esglèsia/estat fruit del II Concili Vaticà, doncs ell seguía defenent l'Espanya nacional-catolicista ultraconservadora de Franco front a l'aperturisme de Tarancón i altres. 
Va morir l'any 82 passant desapercebuda la seua mort després de passar per Cullera i Cocentaina. 

A l'esquerra Eladi Mainar junt a l'Alcalde de Simat i actualment
President de la Mancomunitat de La Valldigna Sebastià Mahiques.
Després de la xarrada ha actualt el Cor Quince de Març que ens ha deleitat com sempre amb un dvariat repertori des de lo més clàssic fins peces mpodernes. Al acabr s'ha passat a un sopar en el transcrus dl qual s'han entregat els premis Valldigna 2015 : Paco Teodoroa tioiol póstum, Josep Carles Csimiro premi investifació, i a Pere Torres Fillol per la seua trajectòria esportiva, En quant tingam imatges d'este darrercacte vos les oferirem. 


1 comentario:

  1. Jordi no ha aparegut ni a la presentació del llibre ni al concert, i aixo que cobra 600 euros al mes de la mancomunitat

    ResponderEliminar