miércoles, 25 de marzo de 2015

ESTE CAP DE SETMANA MÚSICA

L’Orquesta Simfònica La Valldigna ofereix, aquest cap de setmana, dos concerts a Tavernes i Simat

El programa és un monogràfic de bandes sonores del Seté Art

L’auditori de la SIUM (Societat Instructiva Unió Musical) de Tavernes de la Valldigna serà escenari, aquest dissabte, 28 de març, a partir de les 19:00 hores, del concert que protagonitzarà l’Orquestra Simfònica La Valldigna, primer dels què s’oferiran amb motiu de la commemoració del Dia de la Valldigna. El segon concert tindrà lloc el diumenge, 29 del mateix, a partir de les 12:00 hores, al temple del Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat.

El programa que s’ofereix, corresponent al segon trimestre de la temporada 2014-15, porta per títol “La Música i el Cinema”, un monogràfic de bandes sonores del Seté Art preparat i dirigit pel director Voro García. La primera part començarà amb la Fanfàrria de la sèrie “Alatriste”, del compositor Roque Baños, sèrie emesa a TVE. Tot seguit “The snowman” (“El ninot de neu”), música de la compositora valenciana Amparo Edo que acompanya el curt d’animació del mateix nom. Després, “Frágiles”, d’Alberto Díez Boscovich, banda sonora de la sèrie emesa a Tele5 i finalitzarà amb el tema la banda sonora del llargmetratge “Superman”, composada per John Williams. La segona part està dedicada als compositors “clàssics” què, o bé s’han apropat puntualment al cinema o s’ha fet ús de la seua obra per al mateix. En primer lloc s’interpretarà la música d’un compositor Post Romàntic, l’Adagietto de la Simfonia nº 5 de Gustav Mahler, què fou adaptada per a la pel·lícula “Mort a Venècia” de Luchino Visconti i acabarà amb el musical de Leonard Berstein, posteriorment portat a la gran pantalla, les Dances Simfòniques del “West Side Story”, (Història de l’Oest).

La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes celebra, aquest diumenge, el seu 132 aniversari

La Banda va ser presentada, oficialment, el 18 de març, Diumenge de Rams de 1883. L’audició, dedicada als socis, servirà per a interpretar, per primera vegada, l’obra obligada del CIBMCV 2015

La Banda Simfònica de la SIUM (Societat Instructiva Unió Musical) de Tavernes de la Valldigna ofereix aquest diumenge, 29 de març, un concert especial dedicat als seus socis que tindrà lloc a partir de les 19:00 hores a l’auditori de la societat musical vallera amb motiu de la celebració del seu aniversari, el Diumenge de Rams de fa 132 anys, 18 de març de 1883. El concert servirà per a interpretar en directe, per primera vegada, “La Vall de la Murta” d’Andrés Valero-Castells, natural de Silla, obra obligada en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València que tindrà lloc el diumenge, 19 de juliol.

El programa que ofereix aquesta formació bandística dirigida per Carlos Revert Espí està compost per “Saga Cándida”, de Bert Appermont i l’esmentada “La Vall de la Murta”, d’Andrés Valero-Castells, en la primera part. En la segona part s’interpretarà el pas-doble “Andrés Contrabandista”, d’Òscar Navarro, pas-doble amb el què la Banda Sinfónica de la SIUM iniciarà la seua intervenció al certamen de València. Continuarà amb la sarsuela “La Marchenera” de F. Moreno Torroba i acabarà amb una altra composició sarsuelística “La Verbena de la Paloma”, de Tomás Bretón.

No hay comentarios:

Publicar un comentario