viernes, 6 de marzo de 2015

CARTA DEL SENYOR ALCALDE AL SENYOR MANOLO VIDAL

Estimat Manolo:

He llegit amb sorpresa, però també amb alegria, la sol·licitud que m’has enviat demanant-me permís per a pintar tu i el teu partit els passos de vianants més propers als centres educatius de la nostra ciutat. Argumentes que els passos de vianants estan molt deteriorats, cosa que no entre a discutir perquè pense como tu. Precisament, per eixe motiu, el govern municipal ha dut quatre vegades al Ple o a la Comissió d’Hisenda la proposta d’habilitar una partida pressupostària per a  contractar una empresa que pinte els passos de vianants de Tavernes.

Tres han sigut les vegades en les que el teu partit s’ha mostrat contrari a fer eixa actuació i és per això que et dic que la teua carta m’ha sorprès. Et faig memòria de quines han sigut les tres vegades que el teu partit no ha facilitat pintar els passos de vianants. La primera fou al juny de 2014 quan vaig proposar destinar part del superàvit de 2013 a pintar els passos de vianants. És ací on va intervindre el pacte del PP i PSOE al Congrés dels Diputats a Madrid mitjançant el quan modificaren la Constitució perquè els superàvits dels ajuntaments es destinaren a pagar als bancs i no a fer inversions, per a donar prioritat al pagament del deute respecte als serveis públics. Davant els dubtes plantejats per la intervenció municipal, volgueres  deixar la proposta damunt la taula i així ho acceptà tota la Corporació per unanimitat.

La segona vegada va ser al desembre de 2014, en el debat dels pressupostos municipals del 2015: saps que presentares una esmena mitjançant la qual pretenies destinar els diners per a pintar els passos de vianants a altres assumptes. Finalment, en el Ple de febrer de 2015 presentares un vot particular a la proposta de pintar els passos de vianants amb el mateix objectiu que abans: fer altres coses que res tenien a veure amb el manteniment de la via pública.

Per altra banda, reconec que en la mateixa proposta per al Ple de març no presentares cap esmena i cap vot particular, amb la qual cosa puc deduir que has canviat d’opinió i que ara ja trobes més prioritari pintar els passos de vianants. Este fet, i la sol·licitud que m’has demanat d'assumir el teu grup la pintada dels passos prop dels col·legis, m’ha produït alegria perquè ja veig més a prop que Tavernes tinga pintats els seus passos de vianants. No puc dir el mateix del Grup Socialista, ja que, mentre que els socialistes es mostraven favorables a pintar-los al mes de juny del 2014, han mostrat el seu desacord al desembre del 2014 i febrer i març de 2015 amb esmenes i vots particulars a eixa proposta.
Ara que pareix que estem d’acord que l’Ajuntament ha de pintar els passos de vianants, et propose que fem les coses ben fetes: habilitem una partida pressupostària per a definir un concurs públic i que una empresa especialitzada pinte els passos de vianants de la nostra ciutat. D’esta manera seguirem els camins que marca la legislació vigent: un projecte elaborat pels tècnics municipals, una memòria d’execució, materials d’alta qualitat, un pla de seguretat i salut, etc. Pensa que no és seriós que un partit polític pinte els passos de vianants, que un altre partit polític repare voreres o que un tercer partit duga el manteniment de l’enllumenat públic. De veritat, això no és seriós: correm el risc  que coses importants per la ciutadania vallera isquen ben malament i de manera poc professional. A més, passaríem a fer una competència deslleial a empresaris i autònoms que estan lluitant molt dignament per tirar endavant els seus negocis.

Companys d’altres poblacions no entenen per què esteu fent política amb els passos de vianants. Per tot el que t’he explicat et demane, per favor,  que actuem com cal. Els veïns de Tavernes ho agrairan. També agrairan que deixem de tractar estos temes mitjançant cartes i  escrits i que ho fem en el lloc adequat. És per això, que convocaré un Ple extraordinari el proper dimecres 11 de març a les 9h perquè la Corporació aprove d’una vegada per totes habilitar una partida en el pressupost per a pintar els passos de vianants. En el mateix Ple proposaré que els regidors no perceben la corresponent dieta per a no produir una despesa innecessària al poble de Tavernes.

Cordialment


Jordi Juan Huguet

Alcalde de Tavernes de la Valldigna.

PD:  He vist a algun regidor preocupat perquè  l’Ajuntament pinte els passos de vianants abans d’eleccions. Dis-los que es queden tranquils. Encara que s’aprove la proposta en el Ple extraordinari, difícilment es podran pintar abans d’eleccions. Saps que l’administració és lenta. La partida pressupostària tardarà pràcticament un mes a entrar en vigor: s’ha d’aprovar el projecte, s’han de redactar les clàusules tècniques i administratives que regiran el concurs d’adjudicació i s’ha de convocar la Mesa de Contractació. Una vegada adjudicat el contracte, s’ha d’aprovar el pla de seguretat i salut. I segur que  encara em deixe algun tràmit. Però ens quedarem en la consciència tranquil·la  que,  guanye qui guanye a les eleccions de maig, es podran pintar els passos de vianants sense patir tot el que he patit jo.  

11 comentarios:

 1. Molt ben dit, si senyor!

  ResponderEliminar
 2. Jordi ha reaccionat gracies a Manolo.
  Si no fora per l'efecte mediatic de la proposta del PP que ha fet companys de Compromis parlaren amb Jordi tot estaria parat.

  ResponderEliminar
 3. Ja ja ja ja ja ja ja ja ¿Qui son els companys que dius? ¿Las viejas glorias?
  Ni p.i. del que dius.

  ResponderEliminar
 4. Jordi es nega a que li pinten i de bades els passos de vianants

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Quina burrada! De bades... de bades els flares pequen cabotaes!
   Jordi lo que no vol es que s'enganxeu de l'esquena, que aneu al metge per lumbago.
   Massa bon xicot si que es.

   Eliminar
 5. ZZZZZAAAAAAAASSSSSSSS en tota la boca ¿Porque no te callas Manolo?

  ResponderEliminar
 6. Jordi torna a reaccionar al vore publicades notes en la premsa.
  Este pleno no s'haguera comvocat si no fora per la nota del PP.
  La veritat es que no s'han pintat els pasos de vianants perque tenen a la brigada en el reten i altres faenes.

  ResponderEliminar
 7. Entonces es pinten o no es pinten els pasos que estàn borrats i son un perill?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Eixa pregunta a Manolo.
   Bloc 5 vots en necessita 4 per ser 9 i nomes els te Manolo.
   Manolo es pinten o no es pinten els pasos que estàn borrats i son un perill?

   Eliminar
 8. Ala que grossa!! El nas de metro com Pinoxo.

  ResponderEliminar
 9. Manolo! Porque no te callas??

  ResponderEliminar