martes, 17 de febrero de 2015

Editorial : DE SUPERÀVITS MUNCIPALS

Hem sentit ja varies vegades al senyor Alcalde, la darrera el dissabe passat, quant li se ha assenyalat que degut a que l'ajuntament ha tingut superàvit en 2014 es destinara més a inversió, benestar social o altres encara siga de forma anual i extraordinaria, que el superàvit no es pot per llei destinar més que a amortitzar prèstec degut al Pla d'Ajust, legislació que rebutja però té que complir.

Resultado de imagen de deficit superavitSenyor Alcalde, ja ho sabem, coneguem la legislació i sabem que vosté eixe superàvit del darrer any sí o sí el té que destinar a amortització, no cal altra. Però també sabem i voste també sap que donat que el pressupsot per a este any es el mateix que el de 2014 de moment al estar este prorrogat, i que el pressentat per vosté per a 2015 era prou paregut, es fàcil que si no es destinen més diners a tot açò que li propossem ens trobem de nou amb un superàvit que tindrem que destinar sí o sí a amortitzar.

I està molt bé el amortitzar perquè estalvíes en interessos, però ú deu primer atendre les necessitats i de moment i huí per huí Tavernes, els seus ciudatans, associacions, clubs i demés encara en tenen per a atendre i moltes, pel que li tornem a dir com ja li diguerem quant parlarem d'este superàvit, que el que hi ha que fer es calcular bé i ajustar les inversions i demés despesa tot el possible per a que no tingam déficit però tampoc tant de superàvit.

I li sugerim per a això invertit encara siga de forma extraordinaria i anual, en cobrir extres de ONG'S locals i entre altres : Càrites pel seu nou local, 4.600 eurets, Creu Roja i el servici d'ambulància que presta a ACUDE i sense el qual ésta no estaría funcionant tant bé com funciona, a valorar, o el déficit de Solidaritat amb el Tercer Mon que ha tingut entre altres per les aportacions extres que ha fet pel tema del ébola, 2.800 eurets, a més de la aportació extra que van a fer per a equipar noves aules en Zimbabwue, uns 5.000 eures mínim que poden ser 10.000 si els ajudem amb una aportació extraordinaria per a tal assumpte, cosa a la que vosté i per a ser justos dir es va comprometre a estudiar, des d'ací l'animem a fer-ho. I altres més que segur sorgiràn. 

I tot això sense deixar d'aumentar com té previst els seus convenis ordinaris, del que el felicitem. 

Però bé, son sols sugerències, ahí ho deixem.

27 comentarios:

 1. Sempre que els nostres impostos es queden al nostre poblé en pareix be i si van a ONG's, clubs o associacions locals millor.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Si,però el problema no es tant quant ni a qui donem sino PERQUÉ DONEM. Els convenis els coneguem tots i sabem si es compleixen o no? Hi han termes i activitats molt concretes i altres no ho són tant. En que es basen per marcar el preu? Nombre de socis,pressupostos activitats,serveis directes a les regidories dels ajuntaments...hi han tantes coses que les associacions i clubs fan i poden fer per al bé comú... Però sembla que hi han algunes coses que es fan i no es cobren i altres que no es fan o es comproven i sí es subvencionen. De quí depén? De la regidoria corresponent? Dels tècnics avalats per algún informe? O només de decisions polítiques i dels polítics? Amb 12 anys de PP això no s'ha sabut mai,però ara tampoc,i ja tanquem legislatura.
   Continuisme de política populista amb les subvencions? Té tota la pinta que sí,i deuen estar còmodes quan ningú s'ho ha preguntat mai,ni com a govern ni com a opossició.

   Eliminar
  2. D'acord amb l'anterior opinió,jo fiscalitzaria fins l'últim € fins i tot de les associacions de caire social, no perque no em fie de ningú,sino perque els diners publics vagen realment on més es necessite. Per això estan les clàusules dels convenis.
   Lo de condicionar subvencions a associacions i clubs segons el "color" dels socis o de les directives és com tot el que envolta la gestió pública,al igual que les empreses segueix el clientelisme,i mentres no canvie la política,tampoc ho farà esta manera de fer.

   Eliminar
 2. Pues a mi no. Primer que arrreglen el poble que es la seua obligació i unica legal que té l'Ajuntament i després ja vindra la caritat. Primer a complir amb els 18.000 veins amb els quals te l'obligacio legal de donar bon servicis i tindre el poble en condicions i despres si sobren ja farem obres de caritat a entitats privades.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Si Cáritas no atendiera a las 400 familias que atiende ¿ quién las atendería y ayudaría para que puedan vestir y comer ?
   Si Acude no atendiera a quienes atiende ¿ quién lo estaría haciendo?
   Si Cruz Roja no llevara en su ambulancia a los impedidos a Acude ¿ quién los llevaría?
   Por lo tanto apoyo lo que propone Enrique en esta editorial y rechazo lo que dices por que hoy por hoy están haciendo lo que les corresponde a otros y hay que ayudarles.

   Eliminar
  2. Lo debe hacer Papa Estado que para algo está. No es obligación ciudadana ni del Ayuntamiento. Ni es justo que mendiguen ayudas tantas personas. El estado que de las ayudas por ley necesiten para subsistencia y ayuda familiar.

   Papa Estado que legisle para que futbolistas y otra gente parecida, grandes empresarios y empresas que cotizen segun ganancias y que redistribuya entre la gente necesitada. Que suban el IRPF como corresponda y redistribución a necesitados.
   Vergonzoso que haya mileuristas y gente que gane millones y susa cargas fiscales sean especiales en rendimiento. Hace unos dias sabiamos que la duquesa de Alba, 3000 millones de patrimonio, le sale a devolver por Hacienda. Venga ya!
   Tu sabes que Messi i Ronaldo ganan al cuarto de hora sobre 20.000 euros? Y que impuestos pagan? Pocos para lo que ganan.

   Nos comen el tarro con que debemos ayudar y hacer caridad, cuando todo es un problema de legislar. Y encima decis que la pague el Ayuntamiento a quien el mismo Estado quita competencias y recursos.
   Espabilad ya de una y dirigid las criticas donde sean: el Estado y el sistema injusto actual.
   El ayuntamiento ya tiene bastante con atender a sus obligaciones con 18.000 vecinos con los recursos que tiene.
   Cuanta hipocresia!

   Eliminar
  3. ¿ Si Papá Estado no cumple que hacemos, dejamos morir de hambre a vecinos nuestros pudiendo ayudarles ? Porque sí rehabilitamos viviendas con fondos municipales y eso no lo criticáis porque lo hace vuestro gobierno local.

   Eliminar
  4. Para que quieres tu voto?
   No mezcles conceptos. Vergonzoso que critiques que se rehabiliten viviendas con fondos municipales.
   Yo hablo de politica general. Y no estoy en contra de que se ayude a la gente, al contrario. Pero veamos el bosque y no el arbol que nos lo tapa. ¿Vale?

   Eliminar
  5. ¿ Dónde critico yo que se rehabilite ? Lo que critico es vuestra doble moral de que lo que hacen los vuestros os parece bien sea lo que sea y si lo hacen otros ya cambia la cosa. Y quién quiere tapar el bosque sois vosotros con esa doble moral.

   Eliminar
 3. Si entitats privades fan caritat o ajuda social es perquè a qui li correspon cobrir les necessitats no ho fa, no ho oblides : Ojalá no existiren eixes entitats perquè això vovoldría dir que o no hi han o que están cobertes per qui correspon.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Això dis-li-ho a l'Estat. No es obligació de l'Ajuntament

   Eliminar
  2. Te digo lo mismo que al de antes : ¿ Si Papá Estado no cumple que hacemos, dejamos morir de hambre a vecinos nuestros pudiendo ayudarles ? Porque sí rehabilitamos viviendas con fondos municipales y eso no lo criticáis porque lo hace vuestro gobierno local.

   Eliminar
  3. Esa no es la cuestión. La cuestion son las politicas a aplicar en el Estado y la correccion de la pobreza no el caso particular que tu dices.
   Yo no critico que se ayude a nadie. Critico que dejeis esa obligacion y responsabilidad al Ayuntamiento y olvideis que la obligacion es el Estado gobernado por un partido que igual tu has votado y estas de acuerdo por lo que dices con sus politicas sociales.

   Eliminar
  4. La cuestión es que sea por omisión de unos u otros o se les ayuda o no pueden ayudar a los necesitados y estamos hablando de pasar hambre en Tavernes de La Valldigna.

   Eliminar
  5. Si aqui alguien pasa hambre no es por culpa del Ayuntamiento.
   La politica social y las ayudas a la renta asegurada son del PP y sus gobiernos. No lo olvide.
   Es facil cargar contra el Ayuntamiento, como ya habeis hecho. Yo hablo de política general, del contexto de la nacion. Si aqui tenemos lo que tenemos, es porque la nación y la comunidad va mal. No es un mal de Tavernes, es general
   Estamos a 0 (cero) en políticas sociales y de eso no tiene la culpa el Ayuntamiento que porcentualmente, gasta mucho pero que mucho mas que el gobierno de la nación en politicas sociales.
   Y politicas sociales no son las subvenciones directas a Caritas, Solidaridad con el Tercer Món, ACUDE...
   ¿Por que no preguntais el monte total en el presupuesto, calculad el porcentaje y comparad con el porcentaje de Rajoy?
   Quizas entonces a algun comentarista se sonroje ante lo injustas de sus afirmaciones.
   Ahora, eso no lo haréis. No os interesa.

   Eliminar
 4. Hi ha gent sense cor però molt de nacionalisme. Hi ha que ajudar a la gent del poble i si s'ha de llevar alguna cosa que siga el jornal de l'alcalde. Primer la gent i despres els polítics

  ResponderEliminar
 5. Veniu a la meua raó, encara que com no, millor fer demagogia i no entrar en el fons.
  A qui li correspon això? Comenceu contestant eixa pregunta i despres parlarem.
  Esta clar que a l'Ajuntament no.
  Però no interessa contestar i culpar als vertaders culpables: l'Estat. Justicia distributiva i no caritat. Ni menys encara desde entitats privades i damunt religioses que no compleixen el precepte divi: veneu i doneu als pobles. I l'esglesia no ven, al contrari demana.

  Anonim de les 10:40: No es cosa de l'Ajuntament. Tot això l'Estat i el programa de justicia social i sanitari si cal, i llei de dependencia que no existeix ni practica
  Tot lo demes que useu es demagogia per a justificar que amb la dreta poca justicia i molta caritat. Millor pobres a qui sempre donar i que ens tornen amb vots. La canço de sempre.

  I la justicia social i distribuitva no te res a vore amb el nacionalisme ni amb el feixisme. Continueu amb la demagogia. Els nacionalistes ara, com abans els comunistes, son el dimoni amb cuernos. Quina falta d'argument davant les politiques antisocials de l'estat i del PP.
  La justica es la justicia i millor si es social i distributiva i la riquesa es reparteix entre tots.

  Ala va a per ell! Que ens canta les veritats i no interessa!  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Bla bla bla, bla bla bla i més bla bla bla però a l'hora de la veritat l'esquerra la menys solidaria amb l'excusa de l'esglèsia. Però a fer-se la foto en tots els actes d'estes associacions els primers, mireu l'inauguració del economat de Cárites o la més recent de l'assamblea de Solidaritat amb el tercer mon.

   Eliminar
  2. Vuelvo a decir lo mismo que a los otros dos : ¿ Si Papá Estado no cumple que hacemos, dejamos morir de hambre a vecinos nuestros pudiendo ayudarles ? Porque sí rehabilitamos viviendas con fondos municipales y eso no lo criticáis porque lo hace vuestro gobierno local.

   Eliminar
  3. No les votes. Supongo que como las has votado, al menos a nivel autonomico y estatal, ahora te es mas dificil reconocer que actuan mal.
   Te cuesta reconocer que tu voto ayudo a esas politicas.

   Eliminar
 6. Que les vote o no no quita el problema : Si no les ayudan las ONG'S quién da de comer y ropa a sus hijos.

  ResponderEliminar
 7. No soluciona el problema immediato. A la larga sí.
  Una persona decente no puede apoyar un partido como el PP que practica políticas de desprecio absoluto a las personas necesitadas y a la dignidad personal de tantos españoles.
  No lo olvides.

  ResponderEliminar
 8. Estamos en Quadernos de Reflexión? Pues reflexionemos.
  Hay un dicho en los manuales prácticos de política general que dice:

  La necesidad de caridad de una sociedad es inversamente proporcional a la justicia social derivada de las leyes de sus gobiernos.

  Más necesidad de caridad, implica menor justicia social. Las sociedades justas no necesitan de la caridad para sus ciudadanos necesitados. En ellas Papa Estado cumple.

  Reflexionemos.

  ResponderEliminar
 9. Ojala tu mai hages danar a demanar.perque hauras danar a caritas.recordaten

  ResponderEliminar
 10. Eso no guarda relación alguna con lo que defiendo y digo. Pobres ha habido y habrá siempre, hasta en los Evangelios. Y si tengo necesidad iré a Caritas o donde sea. Ese no es el debate.

  Hablabamos de las políticas sociales del PP y la obligacion de Papa Estado de atender y procurar la justicia social. Y ese debate porque lo rehuís?
  ,

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Perque son votant del Pp.
   Exigeixen solidaritat al ajuntament, i als vertaders culpables res de res.
   Damunt son tan soques que a les proximes eleccions els tornaran a votar i tornaran a plorar.
   Pero bo, sino no seria Espanya...

   Eliminar
 11. No senyor, la questio es que no es pot tirar pel fang a aquelles persones o entitats entre elles caritas o creu roja per justificar les idees politiquea. Estem parlant de humanitat, i es veu que hi ha gent que no en te gens ni miqueta. Cada u que li bote a qui vullga pero per favor un deu per a tota eixa gent que esta al costat de la gent!!!

  ResponderEliminar